Συλλήψεις αντικαθεστωτικών

Οι αρχές του Μπαχρέιν άφησε ελεύθερο σήμερα έναν γνωστό μπλόγκερ, τον Μαχμούντ αλ Γιούσεφ, που κρατήθηκε μόνο μια ημέρα και όπως ο ίδιος δήλωσε δεν έτυχε κακομεταχείρισης, αλλά κρατούν δεκάδες άλλους πολίτες, περιλαμβανόμενου και του Άμπντουλ Χάλεγκ αλ Οράιμπι, γιατρού στο νοσοκομείο Σαλμανίγια, ο οποίος ανήκει στην αντιπολίτευση, στην τελευταία μιας σειράς συλλήψεων αφότου απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις, ανέφεραν σήμερα πηγές της αντιπολίτευσης.

Το μικρό κράτος που κυβερνάται από Σουνίτες έχει προχωρήσει
σε εκατοντάδες συλλήψεις, κυρίως ακτιβιστών του κυβερνοχώρου και δεκάδων Σιιτών, ενώ δεκάδες είναι οι πολίτες αγνοούνται αφότου οι δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να διαλύουν τις συνεχείς φιλοδημοκρατικές συγκεντρώσεις στις αρχές Μαρτίου.

Οι αρχές επέβαλαν στρατιωτικό νόμο και κάλεσαν ενισχύσεις στρατού από την γειτονική Σαουδική Αραβία για να πατάξουν το κίνημα διαμαρτυρίας που συνήθως καθοδηγείται από Σιίτες.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από το 60% των πολιτών στο Μπαχρέιν είναι Σιίτες και η πλειοψηφία ζητά την εγκαθίδρυση συνταγματικής μοναρχίας.

Ο Μάταρ Ιμπραήμ Μάταρ, μέλος της μεγαλύτερης σιιτικής οργάνωσης Wefaq, κατάγγειλε ότι έχουν συλληφθεί μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες 329 μέλη της οργάνωσης, αλλά εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να είναι περισσότερα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι 20 άτομα συνελήφθησαν μόνο την Πέμπτη και 31 άτομα αγνοούνται. Είναι ασαφές εάν αυτοί οι άνθρωποι κρύβονται για να μην συλληφθούν, σημείωσε.

Σε πρόσφατη ομιλία του ο πρωθυπουργός του Ιράκ αφού ζήτησε να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα από το Μπαχρέιν, εξέφρασε την άποψη ότι "το πρόβλημα της χώρας αυτής μπορεί να είναι η θρυαλλίδα μιας τεράστιας έκρηξης σε όλη την περιοχή".
Keywords
Τυχαία Θέματα