Συγκλονισμένη η οικογένεια του Βιτόριο Αριγκόνι

Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια του ιταλού ειρηνιστή Βιτόριο Αριγκόνι που απήχθη στη Γάζα από οργάνωση σαλαφιστών και βρέθηκε νεκρός σήμερα, ανακοίνωσε μια στενή του φίλη και πρόσθεσε πως στη μνήμη του οργανώνονται συγκεντρώσεις σε όλη την Ιταλία.

"Οι κοντινοί του άνθρωποι, όπως εγώ, είμαστε συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι", τόνισε η Μαρία Έλενα Ντέλια.

"Σήμερα, θα πραγματοποιηθούν σε ορισμένες πόλεις--Μιλάνο, Τορίνο, Ρώμη και Γένοβα--διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις και στο
Τορίνο το βράδυ έχει οργανωθεί εκδήλωση στην οποία θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο του", πρόσθεσε.

Ο 36χρονος Αριγκόνι, από την την περιοχή Μπεσάνα Μπριάντσα κοντά το Μιλάνο ζούσε στη Γάζα τα τελευταία τρία χρόνια και είχε γράψει ένα βιβλίο με τίτλο "Γάζα. Παραμένουμε Ανθρωπιστές", με θέμα την ισραηλινή επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας τον Δεκέμβριο του 2008.

"Θέλουμε να συνεχίσουμε τις ενέργειες που θα τραβήξουν την προσοχή στα προβλήματα που υπερασπιζόταν ο Βιτόριο, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Θα συνεχίσουμε να μεταδίδουμε το μήνυμά του", πρόσθεσε η Ντέλια και πρόσθεσε πως "οικογένειά του θα παραμείνει στην Ιταλία" και δεν θα μεταβεί στη Γάζα.

Το πτώμα του Αριγκόνι βρέθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απαγωγής του, την πρώτη στη Γάζα από τότε που τον έλεγχό της ανέλαβε η Χαμάς.

Ο ιταλός όμηρος, δημοσιογράφος, συγγραφέας και μέλος του φιλοπαλαιστινιακού κινήματος ISM πέθανε από ασφυξία--είτε απαγχονίστηκε ή στραγγαλίστηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών ασφαλείας της Χαμάς δύο από τους φερόμενους ως απαγωγείς του Αριγκόνι έχουν συλληφθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα