Στρατιώτες στους δρόμους πυροβολούσαν στον αέρα

Δεκάδες στρατιώτες του προεδρικού συντάγματος στη Μπουρκίνα Φάσο στασίασαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Ουαγκαντούγκου και ενώ είχαν οχυρωθεί στους στρατώνες τους, βγήκαν στους δρόμους πυροβολώντας στον αέρα.

Το κίνημα άρχισε το βράδυ της Πέμπτης σε στρατώνα που βρίσκεται σε μια περίμετρο 200 στρεμμάτων του ανακτόρου του προέδρου Κομπαορέ, οι στρατιώτες πυροβολούσαν στον αέρα επί αρκετές ώρες με βαρέα και ελαφρά όπλα.

Το κίνημα επεκτάθηκε και σε δεύτερο στρατώνα που απέχει τρία χλμ.
από εκεί, στον οποίο διαμένουν στρατιώτες που ανήκουν επίσης στο προεδρικό σύνταγμα, μεταξύ τους οι περισσότεροι αξιωματικοί.

Από αυτόν τον δεύτερο στρατώνα βγήκαν οι στρατιώτες, οι περισσότεροι πεζοί, πυροβολώντας στον αέρα.

Η κατοικία του στρατηγού Ντομινίκ Ντιεντιερέ, αρχηγού του ειδικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του προέδρου Κομπαορέ που βρίσκεται σε αυτόν τον στρατώνα, λεηλατήθηκε, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

Αξιωματικός που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε ότι είναι μια κινητοποίηση οργής των στρατιωτών για την μη καταβολή ενός επιδόματος κατοικίας που τους είχε υποσχεθεί το γενικό επιτελείο.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε ένα ασθενοφόρο να βγαίνει από το προεδρικό μέγαρο.

Το προεδρικό σύνταγμα συγκροτείται από επίλεκτα στοιχεία του στρατού και τα πιο καλοπληρωμένα των ενόπλων δυνάμεων στη Μπουρκίνα Φάσο.
Keywords
Τυχαία Θέματα