«Οδικός χάρτης» για την Ελλάδα της δημιουργίας

Τους βασικούς άξονες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας της περιόδου 2012-15, ύψους 23 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στο υπουργικό συμβούλιο, κάνοντας λόγο για έναν "οδικό χάρτη για την Ελλάδα της δημιουργίας".

Η εξιδείκευση του εθνικού σχεδίου θα παρουσιαστεί μετά το Πάσχα.

Ο κ. Παπανδρέου
εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα θα καταφέρει να βγει από την κρίση. "Το ξεκίνημα έγινε. Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε τον δρόμο για να αλλάξουμε την Ελλάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι "μέσα από τον τριετή προϋπολογισμό, οικοδομούμε την αξιοπιστία και την ασφάλεια της χώρας, ώστε να μη ζήσουμε ξανά μια νέα κρίση".

Ανεφερόμενος στα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα τελευταία, με αφορμή διάφορες εκδηλώσεις, υπογράμμισε με έμφαση: "Οφείλω να επισημάνω ότι η βία και ανομία, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία, καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν ξεκάθαρα όπως οφείλουν".

Την αισιοδοξία του για ανάκαμψη της οικονομίας μέσω του εθνικού σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ελλάδα θα τα καταφέρει, εάν εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας της και από την πλευρά της η ΕΕ προχωρήσει σε μια συνολική προσέγγιση του προβλήματος που παρατηρείται σε χώρες της ευρωζώνης", εκτίμησε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν.
Keywords
Τυχαία Θέματα