Στις ΗΠΑ συμφωνούν για φοροαπαλλαγές

Σε συμφωνία για την παράταση των μισθολογικών φοροαπαλλαγών και των επιδομάτων ανεργίας για μια περίοδο δύο μηνών, έναντι ενός έτους που επεδίωκε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατέληξαν χθες οι διαπραγματευτές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στην αμερικανική Γερουσία.
Η συμφωνία, που θα πρέπει να εγκριθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας αλλά και της Βουλής των Αντιπροσώπων, περιλαμβάνει επίσης μια διάταξη που προβλέπει την επιτάχυνση της διαδικασίας
έγκρισης ενός αμφιλεγόμενου έργου για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς πετρελαίου από τον Καναδά ως τον Κόλπο του Μεξικού στις ΗΠΑ.
Νωρίτερα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ένα γιγαντιαίο πακέτο μέτρων που προβλέπει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους με 915 δισ. δολάρια ως την 30ή Σεπτεμβρίου 2012, αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο παράλυσης των κρατικών υπηρεσιών.

Το πακέτο μέτρων υιοθετήθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 296 ψήφους υπέρ και 121 κατά.

Η Γερουσία πρόκειται να ψηφίσει ως σήμερα Σάββατο σχετικά με το πακέτο μέτρων.

Στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα υποστηρίζει τη συμβιβαστική συμφωνία για την παράταση των φοροαπαλλαγών για τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών που επιτεύχθηκε στο Κογκρέσο.

Εκτίμησε ωστόσο ότι η επιμονή των Ρεπουμπλικάνων να συμπεριληφθεί σε αυτή η τροπολογία που απαιτεί από τον Λευκό Οίκο να επιταχύνει την διαδικασία της λήψης απόφασης σχετικά με τον πετρελαιαγωγό σημαίνει ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα προχωρήσει.

Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως η συμφωνία για την παράταση των φοροαπαλλαγών μόνο για δύο μήνες δεν είναι ιδανική, αλλά θα ήταν αδιανόητο οι Ρεπουμπλικάνοι να συμφωνούσαν σε αυτό και κατόπιν να αρνούνταν να παρατείνουν την ισχύ του μέτρου για το υπόλοιπο της επόμενης χρονιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα