Σκληρή καταστολή των διαδηλώσεων

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον απαίτησε από την Συρία να σταματήσει την άσκηση πιέσεων κατά των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών, και ζήτησε να ικανοποιηθούν οι δημοκρατικές επιθυμίες των πολιτών της χώρας.

"Καλούμε τις συριακές αρχές για μια ακόμα φορά να απέχουν από κάθε βία κατά του λαού", ανέφερε η κ. Κλίντον μιλώντας στον Τύπο από το Βερολίνο στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ που διεξήχθη στην γερμανική πρωτεύουσα.

"Η συριακή κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στις νόμιμες απαιτήσεις του συριακού λαού. Είναι πια καιρός η συριακή κυβέρνηση να σταματήσει την άσκηση πιέσεων κατά των πολιτών και να αρχίσει να ικανοποιεί τις επιθυμίες τους", πρόσθεσε η κ. Κλίντον.

Στη Συρία από τις 15 Μαρτίου γίνονται καθημερινά διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ που βρίσκεται στην εξουσία από το 2.000. Οι διαδηλώσεις διαλύονται δια της βίας από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης που μέχρι στιγμής έχουν στερήσει τη ζωή σε περίπου εκατό πολίτες, σύμφωνα με εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα