Ομπάμα: Θα συνεργαστώ με τους Ρεπουμπλικάνους

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, αναγνώρισε με δηλώσεις του, στην Ουάσινγκτον, προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ασοσιέϊτεντ Πρες", ότι "με τους Ρεπουμπλικάνους θα πρέπει να πρυτανεύσει ένας συμβιβασμός, προκειμένου να αυξηθεί το ανώτατο όριο δανεισμού των Ην. Πολιτειών".

Ο πρόεδρος Ομπάμα, του κόμματος των Δημοκρατικών, τόνισε συγχρόνως ότι "πάντως κάποιες από τις περικοπές στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό θα πρέπει να αφεθούν να υλοποιηθούν μετά από το 2012", προσμένοντας προδήλως να έχει ο ίδιος επανεκλεγεί, τη χρονιά
εκείνη, στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο αμερικανός πρόεδρος προέβλεψε "ως πιθανή μια νέα ύφεση της διεθνούς οικονομίας, εάν η Ουάσινγκτον δεν εξυπηρετήσει κανονικά το εξωτερικό χρέος της", ενώ προέβλεψε επίσης ότι "το Κογκρέσο θα επιτρέψει, τελικά, να αυξηθεί το ανώτατο όριο δανεισμού των Ην. Πολιτειών".
Περικόπτονται οι δαπάνες ιατρικής περίθαλψης
Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις Ην. Πολιτείες υιοθέτησε ένα σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το επόμενο οικονομικό έτος--ξεκινά την πρώτη Οκτωβρίου του '11 και συνεχίζεται μέσα στο '12. Περικόπτονται οι δημόσιες δαπάνες κατά περίπου 6 τρισεκατομμύρια δολάρια, κατανεμημένα όμως μέσα σε μία 10ετία.

Στις δαπάνες, που περικόπτονται, είναι αυτές των προγραμμάτων της δημόσιας ιατρικής περίθαλψης, σημειωτέον δε οι περικοπές αυτές είναι εξίσου κατανεμημένες μέσα στον χρόνο.

--Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων ήταν 235 υπέρ, έναντι 193 κατά. Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές πλειοψηφούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές, μαζί με τον πρόεδρο Ομπάμα, έδωσαν "μάχες" για τις δαπάνες της δημόσιας κρατικής περίθαλψης, όμως μειοψηφούν στο Σώμα αυτό.

Προβλέπεται, άλλωστε από κοινοβουλευτικές πηγές ότι, όταν η Γερουσία (όπου ο συσχετισμός Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων διαφέρει) κληθεί να εξετάσει--μετά από λίγες εβδομάδες-- το ίδιο 'σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού', "τότε η έγκριση περικοπών ανά κατηγορία κρατικών δαπανών θα είναι πολύ διαφορετική".

Keywords
Τυχαία Θέματα