Σάιφ αλ Ισλάμ: Ετοιμο Σύνταγμα μετά τη νίκη του Καντάφι

Ο γιος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε πως η κυβέρνηση θα επικρατήσει επί των εξεγερμένων που φιλοδοξούν να ανατρέψουν τον πατέρα του και πως είναι έτοιμο ένα νέο Σύνταγμα που θα τεθεί εν ισχύι αμέσως μόλις καταπνιγεί η στάση, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Ντουμπάι μετέδωσε πως ο Σάιφ αλ Ισλάμ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Λιβύης,
κατηγόρησε την επαναστατική κυβέρνηση της Βεγγάζης ότι έχει ως ελατήρια «την εξουσία και τον πλούτο από το πετρέλαιο».

«Η Λιβύη δεν πρόκειται να επιστρέψει σε εκείνο που ήταν κάποτε. Η εποχή της πρώτης Τζαμαχιρίγια (λαϊκής δημοκρατίας) έχει παρέλθει και έχει προετοιμασθεί ένα προσχέδιο Συντάγματος», μεταδίδει το Αλ Αραμπίγια επικαλούμενο τις δηλώσεις του Σάιφ αλ Ισλάμ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κατάσταση μεταβάλλεται υπέρ του συστήματος της Λιβύης, μεταδίδει το Αλ Αραμπίγια. Ο ίδιος τόνισε πως ο πατέρας του «θα επικρατήσει» των ανταρτών.

Στην εκπομπή του το δίκτυο του Ντουμπάι δεν πρόσθεσε άλλες λεπτομέρειες.

Παρά τις αδιάλειπτες αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ κατά των κυβερνητικών δυνάμεων για την προστασία των πολιτών, οι δυνάμεις των ανταρτών έχουν επιτύχει ισχνή πρόοδο στην προέλασή τους κατά της πρωτεύουσας Τρίπολης, προπύργιο του Καντάφι.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν "πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους" νοτιοδυτικά της λιβυκής πρωτεύουσας, όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαμαχιρίγια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επιδρομή πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Μπιρ αλ Γάναμ, αλλά δεν πρόσθεσε άλλες λεπτομέρειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα