Ένταση στον Δήμο της Αθήνας

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, καθώς εργαζόμενοι σε υπό συγχώνευση οργανισμούς προσπάθησαν να μπουν στην αίθουσα, παρά την ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης είχε ζητήσει να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο τη συγχώνευση του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΠΟΔΑ) με τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ) και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου σε ένα νέο νομικό πρόσωπο, γεγονός που προκάλεσε
την ανησυχία στους 1.200 εργαζόμενους, αλλά και την έντονη αντίδραση δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Ο κ.Καμίνης διευκρίνισε ότι πρέπει να ψηφιστεί η κατ' αρχήν συγχώνευση των τριών φορέων του δήμου και στη συνέχεια να διερευνηθούν οι τρόποι εφαρμογής της απόφασης, με εκτενή διάλογο με τους εργαζόμενους και να εξεταστεί ποιοι υπάλληλοι θα παραμείνουν στον νέο πολιτιστικό οργανισμό και ποιοι θα μεταφερθούν στον Δήμο.

Δεσμεύτηκε, εξάλλου, ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Επίσης, δήλωσε ότι πρόεδρος του νέου οργανισμού θα είναι η νυν πρόεδρος του ΟΝΑ Παναγιώτα Ψαράκη.

«Με τη συγχώνευση του Πολιτισμικού Οργανισμού, του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης και των Μουσικών Συνόλων, αντικαθίσταται το σπάταλο, φθοροποιό και ζημιογόνο πρότυπο λειτουργίας, με ένα νέο που θα βασίζεται στην ορθολογική λειτουργία και που θα διασφαλίζει όλες, μα όλες, τις θέσεις εργασίας» είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα