Ρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων στα ξενοδοχεία

Τέλος στο καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας που βιώνουν, ως προς το ζήτημα των πνευματικών συγγενικών δικαιωμάτων τα ελληνικά ξενοδοχεία επιχειρεί να βάλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (διευθέτηση της απαίτησης για την καταβολή δικαιωμάτων στους δημιουργούς και εκτελεστές οπτικοακουστικών έργων, από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις). Από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος προανήγγειλε ότι σε δέκα μέρες θα παρουσιαστεί
σχέδιο για τη ρύθμιση αυτού του θέματος.

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΕΤΕ για τη σύσταση μικτού φορέα για το marketing και την προβολή του ελληνικού τουρισμού, την οποία έχει αρχικά αποδεχθεί, διευκρίνισε ότι προηγουμένως θα πρέπει να διασφαλιστεί η «συνέχεια τουριστικής πολιτικής» και επομένως και η βιωσιμότητα του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Από την πλευρά της, η Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. κα. Όλγα Κεφαλογιάννη στάθηκε στις βασικές προϋποθέσεις που κατά την άποψή της αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την τουριστική ανάπτυξη και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του Τουρισμού, ξεχωρίζοντας την προβολή και διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος, την ανάγκη σύστασης μικτού φορέα προβολής και χειρισμού του Τουρισμού με τεχνοκρατικούς όρους καθώς και της επιτακτικής ανάγκης αναβάθμισης του τομέα Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Νωρίτερα, στη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε η αλλαγή σκυτάλης της ηγεσίας της ΠΟΞ, όπου νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιάννης Ρέτσος, μέχρι σήμερα πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Ατικής.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ Ανδρέας Ανδρεάδης στη σημερινή κλειστή γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, έδωσε την παραίτηση του προκειμένου να δώσει το παρόν στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στις 5 Μαϊου και όπως όλα δείχνουν θα είναι, εκτός απροόπτου ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου, στη θέση του Νίκου Αγγελόπουλου. Να τονιστεί ότι ο κ. Ανδρεάδης θα παραμείνει μέλος στο ΔΣ της ΠΟΞ.
Keywords
Τυχαία Θέματα