Προτάσεις του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

Τις προτάσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Διασπορά, όπως διατυπώθηκαν από τις Περιφέρειες του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) των Η.Π.Α., της Άπω Ανατολής και Ωκεανίας και της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, απέστειλε στην αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της οργάνωσης, Στέφανος Ταμβάκης.

Οι προτάσεις κατατέθηκαν στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου του Υπουργείου Παιδείας, ενόψει της ψήφισης του σχετικού νέου νόμου.

Στην επιστολή του προς την αναπληρωτή
υπουργό Παιδείας, ο κ. Ταμβάκης ευχαριστεί την κα Γεννηματά για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και την ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία, που ανέπτυξε με το ΣΑΕ και τις ομογενειακές οργανώσεις, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

«Είμαστε στη διάθεσή σας και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, στις επόμενες φάσεις, μέχρι την τελική ψήφιση του νομοσχεδίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, κυρίως δε κατά την εφαρμογή και υλοποίησή του, αφού άλλωστε η ελληνική γλώσσα και η παιδεία των ομογενών αποτελούν πρωταρχικό και κυρίαρχο ζήτημα για όλους μας. Είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και φροντίζουμε ώστε οι περισσότερες δράσεις μας να κινούνται γύρω από αυτό τον άξονα», τονίζει-μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΣΑΕ.

Οι ολοκληρωμένες προτάσεις, που κατατέθηκαν στην αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Φώφη Γεννηματά, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΑΕ: www.sae.gr .
Keywords
Τυχαία Θέματα