Προώθηση του τουρισμού και των κρητικών προϊόντων

Θέματα που αφορούν τον τουρισμό, την θέση των προϊόντων της Κρήτης στην αγορά της Γερμανίας, αλλά και ο Καλλικράτης βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ρ. Βέγκενερ (Roland Michael Wegener) στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη.

Η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και έγινε στο πλαίσιο της παρουσίας του Γερμανού
διπλωμάτη στα Χανιά για τις εκδηλώσεις της Μάχης της Κρήτης. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το νησί.

Ο κ. Βέγκενερ μίλησε με καλά λόγια για την νέα διοικητική δομή της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη θα βοηθήσει την Ελλάδα".

Ερωτώμενος για την μείωση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Κρήτη είπε ότι "οφείλεται στην οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια γενικά έχουν μειωθεί οι Γερμανοί τουρίστες. Επιπλέον οι απεργίες στον Πειραιά και αλλού είχαν μεγάλο ρόλο στην μείωση του τουρισμού από Γερμανία. Πιστεύω ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και σε αυτό μπορεί να έχει ρόλο και η Ελλάδα. Έχουμε συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση και θα συζητήσουμε και με τους τουριστικούς πράκτορες, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Γερμανία".

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων από την πλευρά του χαρακτήρισε χρήσιμη την συνάντησή του με τον Γερμανό διπλωμάτη, επισημαίνοντας ότι από κοινού θα γίνει προσπάθεια και για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία, αλλά και για την προβολή και διάθεση προϊόντων από την Κρήτη στην Γερμανική αγορά.
Keywords
Τυχαία Θέματα