Προώθηση έργων υγείας στην Πελοπόννησο

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου και την συμμετοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Νίκου Πολύζου, του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου και Ηπείρου καθηγητή Παναγιώτη Γκούμα, των
υποδιοικητών της 6ης ΥΠΕ, των διοικητών όλων των νοσοκομείων της Πελοποννήσου, υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας και της ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε η ωριμότητα των έργων στο χώρο των υπηρεσιών υγείας, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ένταξή τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, δήλωσε ότι, ΅'Αμε ιατρικούς όρους, σήμερα προχωρήσαμε και κάναμε μία μαγνητική τομογραφία της υπάρχουσας, κατάστασης, σε εξοπλισμούς και σε υποδομές. Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτή τη στιγμή στο ταμείο μας έχουμε 48.000.000 ¤ για θέματα υγείας και 2.500.000 για πρόνοια. Από τα 48.000.000 έχουν ενταχθεί έργα μόνο τα 6.000.000 ¤. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι πρέπει να τρέξουμε, διότι μέχρι το 2013 έχουμε τη δυνατότητα να εντάξουμε έργα και μέχρι το 2015 πρέπει να τα έχουμε ολοκληρώσει. Συνεπώς, δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μία μέρα. Σήμερα, κάναμε μία κουβέντα και με τους διοικητές των νοσοκομείων, είδαμε τι ωριμότητα υπάρχει σε έργα, υποδομές και εξοπλισμό, βάλαμε ένα χρονοδιάγραμμα, μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, ώστε να μην χάσουμε ούτε μία μέρα'Α'Α.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, σημείωσε ότι, ΅'Ασυζητήσαμε κυρίως το ΕΣΠΑ στο χώρο της υγείας, για την Πελοπόννησο. Ήταν πάρα πολύ πίσω και έχουμε βάλει ένα πλάνο με τον κ. Αποστολόπουλο και τον κ. Γκούμα, μέχρι τις 30 Ιουνίου να καταφέρουμε εντάξουμε το 80% των έργων'Α'Α.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας καθηγητής Παναγιώτης Γκούμας ανέφερε ότι για το ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια και υπάρχει ένας κατάλογος πλήρης έργων. Όσον αφορά το ζήτημα των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων ο κ. Γκούμας είπε ότι υπάρχει σε εξέλιξη διαβούλευση και μάλιστα έχει δημιουργηθεί ιστοσελίδα στο διαδίκτυο προκειμένου όποιος θέλει να υποβάλει τις προτάσεις του.

Ο διοικητής του Παναρκαδικού νοσοκομείου Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισήμανε ότι ΅'Ασυζητήσαμε την ένταξη της ψυχιατρικής κλινικής στο ΕΠΣΑ" και ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη η προσθήκη καθ'Α ύψος του τραυματολογικού που προχωρά διότι εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Keywords
Τυχαία Θέματα