Πρόγραμμα υγιεινής διατροφής για παιδιά

Μέσα από ζωγραφιές φρούτων και λαχανικών, παιχνίδια δημιουργικότητας και διατροφικά κουίζ, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας θα μάθουν λεπτομέρειες για την υγιεινή διατροφή, στο πλαίσιο ενός πρωτότυπου προγράμματος που θα υλοποιήσει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κύριος «Τι - τρως», ένας χαρακτήρας που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, θα «μπει» σε λίγες μέρες στις αίθουσες των δημοτικών παιδικών σταθμών προκειμένου να ενημερώσει τα παιδιά για
τη σωστή διατροφή και τα οφέλη της άσκησης. Το όλο πρόγραμμα και τα κείμενα επιμελήθηκαν οι διαιτολόγοι - διατροφολόγοι: Μαρία Χασαπίδου, Ειρήνη Πασχαλέρη, Έφη Δασκάλου, Νάσια Πασχαλέρη και η φιλόλογος - παιδαγωγός της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., Ελένη Χοντολίδου.

Ειδικότερα, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν φρούτα και λαχανικά, θα πειραματιστούν σε ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον με τον κύριο «Τι - τρως» και την παρέα του χρησιμοποιώντας τη φαντασία, το παιχνίδι και εκφράζοντας τη δημιουργικότητά τους. Στο τέλος, σε συνεργασία με εταιρεία σούπερ μάρκετ, θα μοιραστεί σε κάθε παιδί ένα κουτάκι, το οποίο θα περιέχει ένα χυμό, ένα σοκολατάκι υγείας, ένα παστέλι, μία μπάρα δημητριακών, ένα μήλο, μία μπανάνα, μία οδοντόκρεμα και μία οδοντόβουρτσα.

Παράλληλα θα μοιράζεται για τους γονείς ένας οδηγός διατροφής για παιδιά που έχει ως στόχο την ενημέρωση και παροχή χρήσιμων συμβουλών σε θέματα διατροφής και άσκησης που αφορούν στην παιδική και εφηβική ηλικία.
Keywords
Αναζητήσεις
programma ugiineis diatrfis gia paidia
Τυχαία Θέματα