Ποιος (και γιατί) ενδιαφέρεται(;) να αγοράσει χρέη κοντά στο 1 δις ευρώ;

Ένα...fund απο το "πουθενα" (με δραστηριότητα απο το 2000 σε Κύπρο, Σιγκαπούρη,Αργεντινή, Ρουμανία και Αγγλία) φέρεται τώρα να ενδιαφέρεται να αγοράσει τα...χρέη του Alter για να μην κλείσει οριστικά τις επόμενες ημέρες (αλλιώς θα χάσει 180 εκ. ευρώ μια τράπεζα, 150 εκ.ευρώ μια άλλη τράπεζα
και απο 10-20 εκ.ευρώ 4 άλλες τράπεζες, θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ ορισμένοι "ξύπνιοι" εμπορικοί διευθυντές διαφημηστικών εταιρειών, που προπλήρωσαν διαφημίσεις για...μεγαλύτερες επιστροφές και "μπόνους" - για πάρτη τους, βεβαίως, βεβαίως...- και πάει λέγοντας (το ρόλο...Γιαννίκου θα τον αναδείξει κανείς;). Η είδηση εχει ως εξης:

«Σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων βρίσκεται η Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ (Alter) με την Argo Capital Management Ltd. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, "η Ελεύθερη Τηλεόραση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με την Argo Capital Management Ltd για λογαριασμό fund υπό την διαχείρισιν της για τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Επί του παρόντος διενεργείται νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence) της εταιρείας από τον επενδυτή, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την επίτευξη συμφωνίας. Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών αναμένεται η οριστικοποίηση των όρων τυχόν συμφωνίας".
Keywords
Τυχαία Θέματα