Παράνομοι μετανάστες ζούσαν σε αντιαεροπορικό καταφύγιο

Περίπου 150 παράνομοι μετανάστες από την Κεντρική Ασία ζούσαν σε ένα αντιαεροπορικό καταφύγιο ενός στρατιωτικού εργοστασίου στη Μόσχα, όπου είχαν δημιουργήσει κοιτώνες, κουζίνα και ένα τζαμί, όπως μετέδωσαν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Πολλές δεκάδες από αυτούς τους μετανάστες συνελήφθησαν και εκδιώχθηκαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, δήλωσε η Ζάλινα Κορνίλοβα, εκπρόσωπος της ρωσικής υπηρεσίας μετανάστευσης.

"Πρόκειται για ανθρώπους από το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν. Οι συλληφθέντες παραδέχθηκαν ότι πολλοί ανάμεσά τους δεν είχαν
βγει από το εργοστάσιο εδώ και ένα χρόνο", πρόσθεσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ο δημοφιλής ρωσικός ιστότοπος lifenews.ru ανέβασε στο Διαδίκτυο βίντεο το οποίο έδειχνε τους παράνομους μετανάστες να προετοιμάζουν το γεύμα τους.

"Οι αστυνομικοί και οι εκπρόσωποι της FSB (ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας) που εισέβαλαν στο καταφύγιο είδαν τους μετανάστες από την Κεντρική Ασία να προετοιμάζουν το γεύμα τους, να προσεύχονται σε ένα χώρο που είχαν μετατρέψει σε τζαμί ή να ξεκουράζονται μετά τη δουλειά", αναφέρει ένας δημοσιογράφος του lifenews.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο οι μετανάστες εργάζονταν στο χώρο του στρατιωτικού εργοστασίου, στο οποίο θεωρητικά ισχύουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, χωρίς όμως να διευκρινίζει τη φύση της εργασίας τους.

Ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στη Ρωσία και προέρχονται κυρίως από την Κεντρική Ασία εκτιμάται ανάμεσα σε 4 και 9 εκατομμύρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα