Περισσότερα αεροσκάφη ζητά το ΝΑΤΟ για τη Λιβύη

19:30 14/4/2011 - Πηγή: 24wro
Μάχες σημειώνονται στην πόλη Ατζνταμπίγια μεταξύ των εξεγερμένων ...
και των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι. Σύμφωνα με ξένους ανταποκριτές, σφοδρή είναι η ανταλλαγή πυρών στο δυτικό τμήμα της πόλης.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις ρίχνουν οβίδες και οι αντικαθεστωτικοί απαντούν με ρουκέτες.
Ο έλεγχος της πόλης, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας και απέχει160 χιλιόμετρα από τη Βεγγάζη, αλλάζει συνεχώς χέρια. Οι εξεγερμένοι ξαναπήραν τον έλεγχο της πόλης τη Δευτέρα μετά από σφοδρές μάχες όλο το Σαββατοκύριακο που προκάλεσαν
το θάνατο 35 μελών των δυνάμεων που είναι πιστές στον Καντάφι, όπως λένε οι ίδιοι.
Στην Τρίπολη, τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίτερα, ενώ τα μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έχουν αυξήσει τις πτήσεις τους.
Μία φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters δήλωσε ότι είδε ένα αεροσκάφος στον ουρανό λίγο πριν ακούσει μια δυνατή έκρηξη.
Ένας άλλος ανταποκριτής είπε ότι είδε καπνό να ανεβαίνει στον αέρα από το νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας αφού άκουσε τέσσερις εκρήξεις.
Νωρίτερα, είχε αναφερθεί και άλλη ισχυρή έκρηξη στην περιοχή όπου βρίσκεται η κατοικία του Λίβυου ηγέτη, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, από το Βερολίνο αναγνώρισε ότι η συμμαχία «έχει ανάγκη» από επιπλέον βομβαρδιστικά αεροσκάφη για να φέρει εις πέρας την αποστολή της στη Λιβύη.
Την ίδια ώρα, στο Λονδίνο η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μούσα Κούσα, παύει πλέον να υπόκειται στις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ σε Λίβυους αξιωματούχους.
newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα