Παράκουσε ο...Κάρολος

Με ελαφρά ειρωνικό τρόπο(και...δικαιολογημένα, εδω που τα λέμε) απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είπε ότι ο Έλληνας Πρόεδρος μάλλον...παράκουσε!

«Δεν ξέρω κανέναν κ. Σόιμπλε που θα έκανε τέτοιο πράγμα (σσ: να λοιδωρεί την Ελλάδα). Ισως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε κάτι» είπε μάλλον χαμογελαστά και έξυπνα ο Γερμανός
υπουργός Οικονομικών.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας λέει χαρακτηριστικά «συμπονώ τους Έλληνες πολίτες. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων πλήττονται από τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας- και αφήστε με να εκφράσω ακόμη μία φορά τη μεγάλη εκτίμηση που τούς έχω- δεν έχει σχέση με τη βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων, την απώλεια της ανταγωνιστικότητας ή την αναποτελεσματική χρήση των προϋπολογισμών κατά το παρελθόν»

Στο ζήτημα της μείωσης των μισθών, σημείωσε ότι «τι πρέπει να πούμε στους ανθρώπους των χωρών της ανατολικής Ευρώπης ή των χωρών της Βαλτικής, όπου ο κατώτατος μισθός είναι ακόμη χαμηλότερος αλλά θα συμβάλουν στη βοήθεια προς την Ελλάδα;»
Keywords
Τυχαία Θέματα