Ουέν Τζιαμπάο και Λι Μιουνγκ Μπακ στη Φουκουσίμα

Οι ηγέτες της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας ταξίδεψαν σήμερα σε μία πόλη κοντά στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας. Ο κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μιουνγκ Μπακ συνάντησαν τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Ναότο Καν στην πόλη Φουκουσίμα, 60 χλμ βορειοδυτικά του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι.

Οι τρεις ηγέτες συνάντησαν εκκενωθέντες από την απαγορευμένη ζώνη.

Είναι η πρώτη
φορά που ξένοι ηγέτες επισκέπτονται την επαρχία της Φουκουσίμα μετά το πυρηνικό δυστύχημα.

Προτού επισκεφθούν τη Φουκουσίμα, ο Ουέν και ο Λι πήγαν χωριστά στην πόλη Νατόρι, στην επαρχία Μιγιάγκι και πρόσφεραν λουλούδια για όσους έχασαν τη ζωή τους. Συνάντησαν επίσης ανθρώπους σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης που έχασαν τα σπίτια τους.

"Η καρδιά μου είναι γεμάτη λύπη", δήλωσε ο Λι, σύμφωνα με το Jiji Press, αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή μπροστά από ένα κτίριο που κατέρρευσε.

"Πιστεύω ότι η Ιαπωνία μπορεί να ανακάμψει από την καταστροφή με υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα", είπε.

Ο Λι φέρεται επίσης να είπε πως "όλοι οι πολίτες στη χώρα μου ανησυχούν" για την κατάσταση στις πληγείσες από την καταστροφή περιοχές.

"Θέλω να μεταφέρω τα συναισθήματα των νοτιοκορεατών πολιτών" στα θύματα της καταστροφής, είπε ο Λι.

Οι τρεις ηγέτες αναμένεται να μεταβούν αργότερα στο Τόκιο για τις τριμερείς συνομιλίες της Κυριακής όσον αφορά περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα