Οι...μουρμούρες

Γράφει ο Βολταίρος
Έχουν περάσει 48 ώρες από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Μπλανσάρ και ακόμα ο οικονομικός εισαγγελέας Πεπόνης δεν έχει ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον των: Μανουέλ Μπαρόζο, Ζαν Κλωντ Τρισέ, Ντομινίκ Στρος Καν και Κριστίν Λαγκάρντ, των μελών της τρόϊκας Τόμσεν, Μαζούχ, Μορς, της Άνγκελας Μέρκελ, του Νικολά Σαρκοζί και των άλλων 25 ηγετών των
χωρών μελών της ΕΕ, του Γιώργου Παπανδρέου περιλαμβανομένου, διότι εφάρμοσαν, στην Ελλάδα, πολλαπλασιαστή 0,5 με αποτέλεσμα να έχει η χώρα μεγάλη ύφεση και να απολέσει πολλά δις και να επιβληθούν στους Έλληνες σκληρά και επώδυνα μέτρα.

Επίσης, αν και πέρασαν κάποιοι μήνες, δεν έχει ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη (Ιωάννη) Στουρνάρα, οι οποίοι αν και γνώριζαν ότι τα στοιχεία του ελλείμματος ήταν παραποιημένα από την ΕΛΣΤΑΤ (τους το είχε πει και ο Καμένος) συνέταξαν και κατάθεσαν προϋπολογισμό και Πρόγραμμα Προσαρμογής με βάση ύψος ελλείμματος 15,6%, όσο ακριβώς το εμφάνισε η ΕΛΣΤΑΤ (και το είχε αποδεχτεί χωρίς καμία επιφύλαξη, όπως έκανε στο παρελθόν, η Eurostat). Με αποτέλεσμα να επιβληθούν στους Έλληνες σκληρά και επώδυνα μέτρα ύψους 18,5 δις.

Ποινική δίωξη πρέπει να ασκηθεί και εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αν και χρημάτισε υπουργός Οικονομικών, δεν προσπάθησε να αποτρέψει τον πρωθυπουργό από τη χρήση παραποιημένων στοιχείων και έτσι ελήφθησαν τα σκληρά και επώδυνα μέτρα των 18,5 δις, έναντι των 4,5 δις των μέτρων του πρώτου μνημονίου. Επίσης πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη και κατά του Γιώργου Παπανδρέου, έστω κι αν δεν υπάρχει λόγος. Κάτι θα βρεθεί στο δρόμο. Για παράδειγμα επειδή δεν ενημέρωσε τον Ε. Βενιζέλο ότι ο Παπακωνσταντίνου είχε δώσει εντολή στον Γεωργίου να αλλοιώσει τα στοιχεία, με αποτέλεσμα …να δυσφημιστεί η θαυμάσια κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, η οποία άφησε πίσω της το ασήμαντο έλλειμμα του 16,5% του ΑΕΠ.

Τρεις βουλευτές κανόνια ανέλαβαν να ανακαλύψουν ποιος αλλοίωσε τη «λίστα Λαγκάρντ». Άδωνις Γεωργιάδης από τη ΝΔ, Ζωή ( εισαγγελέας με το μαστίγιο) Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και Ηλίας (θα σε δείρω) Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή. Κατόπιν αυτού, η παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Οπότε θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε απερίσπαστοι το θέαμα που θα προσφέρουν οι τρεις. Παραλίγο να ξεχάσω την Κατερίνα Παπακώστα. Θα είναι μεγάλη απώλεια η απουσία της από την Προανακριτική. Κρίμα γιατί θα ήταν το αντίπαλο δέος της Ζωής. Αλλά θα πείτε μεταξύ συνεργατών δεν γίνονται αυτά. Σωστά.

Τα πήρε πίσω ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο πιο μνημονιακός και από το ίδιο το μνημόνιο υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι υπήρχε σχέδιο των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για να προσφύγει η χώρα στο ΔΝΤ. Κάτι η αποδοκιμασία του από τον Ραγκούση, κάτι η επίθεση που δέχθηκε από τη Λούκα, κάτι τα ηχογραφημένα που έπαιξαν τα ραδιόφωνα, βοήθησαν τον Ανδρέα (ΡΙΚΣΣΥ) Λοβέρδο, να ξαναβρεί τη μνήμη του.

Νέος ορισμός: «νοικοκυραίος» είναι εκείνος που έχει στο σπίτι του ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες και καμιά πενηταριά μπουκάλια μπύρας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την κατασκευή βομβών μολότωφ. Όλα όσα χρειάζονται για τη συμμετοχή του σε μια διαδήλωση που αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς του.

Δεν άντεξε ούτε 24 ώρες ο Β. Βενιζέλος και πήρε πίσω το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ που διαφοροποιούνταν από τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με την απεργία στο Μετρό και στα άλλα μέσα συγκοινωνίας. Έτσι σήμερα τα έβαλε με τους συνδικαλιστές στους οποίους καταλόγισε ότι τα βάζουν με την κοινωνία και τους ζήτησε να πάψουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο. Ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των ενεργειών του «βενιζελικού» ΠΑΣΟΚ να αντιδρά με «τουφεκιές στον αέρα. Έτσι εξοφλούνται τα «γραμμάτια».

Πολλά «εξωτικά φρούτα» έχει αυτή η Βουλή, η χειρότερη από πλευράς σύνθεσης μετά τη μεταπολίτευση. Ένα από αυτά είναι η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή (ευτυχώς οι χρυσαυγίτες δεν τα έχουν βάλει ακόμα με τους εβραίους). Η οποία, σε τηλεοπτική εκπομπή τα έβαλε με παρουσιαστές και συνομιλητές της, επειδή δεν συζητούσαν το θέμα που ήθελε εκείνη. «Εδώ, είπε, έχουμε τη λίστα Λαγκάρντ και ασχολούμαστε με το ποιος έβαλε γκαζάκια στο γραφείο του πρωθυπουργού»; Όπου γκαζάκια οι σφαίρες από καλάσνικοφ. Βρε που πάμε, που έλεγε και ο μακαρίτης Βασίλης Αυλωνίτης.

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, μεταξύ των «νοικοκυραίων με τα ρόπαλα» και της προσπάθειας ξεκαθαρίσματος των καλάσνικοφ από τα γκαζάκια, να βρούμε, δηλαδή τη διαφορά μεταξύ τους, ο Πλατανιάς βρήκε την ευκαιρία και απέκλεισε τον ΑλαφουζοΠαναθηναϊκό από το κύπελλο Ελλάδας. Δύσκολοι καιροί για οτιδήποτε πρασινίζει. Δεν βλέπετε που το «βενιζελικό» ΠΑΣΟΚ δεν λέει να ξεκολλήσει από το 5,5%;

Όλο και περισσότερο ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να μοιάσει στον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο αείμνηστος ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, στη μετά Χέρφιλντ εποχή, είχε χαρακτηρίσει προοδευτικό τον Μπιλ Κλίντον. Το ίδιο έκανε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, αλλά με διαφορετική διατύπωση. Αυτός αποφάνθηκε ότι η ομιλία του Ομπάμα, μετά την ορκωμοσία του, ήταν προοδευτική. Παρόλα αυτά δεν κατόρθωσε να δει όχι τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά ούτε τον αντιπρόεδρο. Είπαμε, Αμερική αλλά όχι και Λατινική!!!

Στην πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής έγινε το μπάχαλο. Όσοι σκεφθούν ότι πρωταγωνίστρια ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα έχουν κάνει διάνα. Η κόρη του εισαγγελέα Νίκου Κωνσταντόπουλου την περίοδο του «βρώμικου 89» (που πίστευε ότι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να ήταν εκείνος και όχι ο Ανδρέας Παπανδρέου) ως μέλος της Επιτροπής, τη σύσταση της οποίας ζήτησε το κόμμα της και ψήφισε η ίδια, απαξίωσε το θεσμό λέγοντας ότι γίνονται για να αθωώνουν τους ενόχους. Και δεν αποχώρησε. Είπαμε, κάνει φασαρίες, αλλά αυτό της δίνει δημοσιότητα.

Σημαντικό το αξίωμα του Δημάρχου, δεν λέω, αλλά ο Δήμαρχος δεν είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτό έπαθε και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, Δήμαρχος Πειραιά. Κανένας δεν ασχολείται μαζί του, πλην εκείνων που θέλουν να κάνουν «παράπονα στον Δήμαρχο». Κάθισε και σκέφθηκε το πράγμα και βρήκε πως θα έρθει ξανά στο προσκήνιο. Έβαλε μπροστά να δημιουργήσει πίστα για Φόρμουλα1 στη Δραπετσώνα. Τι σημασία που δεν έχουμε να φάμε. Η Φόρμουλα1 δίνει πρεστίζ. Και όπως και να το κάνουμε οι γειτονιές του Πειραιά φημίζονταν, ανέκαθεν, για τη χλιδή τους.
Keywords
στρος καν, αδωνις γεωργιαδης, χρυση αυγη, ανεξαρτητοι ελληνες, αλέξης τσίπρας, ζωή κωνσταντοπούλου, μερκελ, σαρκοζι, παπανδρεου, ελλαδα, δις, σαμαρας, στουρναρας, ελστατ, eurostat, βενιζελος, μνημονιο, αεπ, συριζα, κασιδιαρης, λοβερδος, ΔΝΤ, ραγκουσης, μνήμη, συμμετοχή, διαδηλωσεις, ΠΑΣΟΚ, απεργια, μετρο, συγκοινωνιες, βουλη, τσιπρας, ηπα, μιχαλολιάκος, πειραιας, χλιδή, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια μμε, απεργια ταξι, αναστασιος πεπονης, νεα κυβερνηση, μνημονιο 2, θεμα εκθεσης 2012, λιστα λαγκαρντ, ομπαμα, εκλογες ηπα, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, νεος παπας, μιχαλολιάκος, η ζωη, ξανα, κοινωνια, ζωή κωνσταντοπούλου, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, μνήμη, το θεμα, αεπ, αυγη, ελστατ, ηπα, θεμα, προγραμμα, υφεση, υψος, αδωνις, αμερικη, απωλεια, αυλωνιτης, γεωργιου, γινονται, δεος, δις, δωσει, δραπετσωνα, εγινε, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εποχη, επρεπε, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, ομιλια, κυβερνηση, κυπελλο, κομμα, μηνες, ορκωμοσια, παμε, παπακωνσταντινου, ραχηλ, συμμετοχή, σπιτι, σχεδιο, χλιδή, χρυση, ωρες, αλυσιδα, ειπαμε, χωρα, μπροστα, ροπαλα, σκηνη
Τυχαία Θέματα