Οι ψηφοφόροι δεν θέλουν την Γκίλαρντ

Αν είχαν γίνει ομοσπονδιακές εκλογές σήμερα στην Αυστραλία, οι ψηφοφόροι θα έστελναν την κυβέρνηση της Τζούλια Γκίλαρντ στην αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από τις τελευταίες εκλογές. Η τελευταία δημοσκόπηση του οργανισμού «Newspoll»
δείχνει ότι ναι μεν η εκλογική δύναμη του κόμματος των Πρασίνων, που στηρίζει την κυβέρνηση, επανήλθε στο 14%, αλλά το ποσοστό του Εργατικού Κόμματος έχει κολλήσει στο 34%.Το παράδοξο της ίδιας σφυγμομέτρησης είναι ότι οι ψηφοφόροι θέλουν για κυβέρνηση τον Συνασπισμό των συντηρητικών κομμάτων, αλλά δεν θέλουν για πρωθυπουργό τον Τόνι Άμποτ. Σύμφωνα επίσης με τη σφυγμομέτρηση της «Newspoll», για λογαριασμό της εφημερίδας «The Australian», παρά την εσωκομματική φαγωμάρα που εκδηλώθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες στο κόμμα των Φιλελευθέρων μεταξύ του Τόνι Άμποτ, του Τζο Χόκι και του πρώην ηγέτη της αντιπολίτευσης Μάλκολμ Τέρνμπουλ, το Εργατικό Κόμμα δεν φαίνεται να ανακάμπτει.

Στην πρόθεση ψήφου, ο Συνασπισμός προηγείται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας το 44 τοις εκατό των ψήφων, έναντι 34% του Εργατικού Κόμματος.

Μετά την καταμέτρηση και των σταυρών δεύτερης προτίμησης ο Συνασπισμός συγκεντρώνει το 52%, έναντι του 48% του Εργατικού Κόμματος.Το ίδιο χρονικό διάστημα το κόμμα των Πρασίνων αύξησε τη εκλογική του δύναμη κατά 4% φτάνοντας το 14%. Όταν η Γκίλαρντ και "η παρέα της" ανέτρεψαν τον Κέβιν Ραντ από την πρωθυπουργία η εκλογική δύναμη του Εργατικού Κόμματος ήταν 35%.
Keywords
Τυχαία Θέματα