Οι Λάκωνες εργολάβοι θα πληρωθούν, διαβεβαιώνει ο Σαχινίδης

Στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή και υπενθυμίζει ότι "η διαχείριση των εν λόγω πιστώσεων, από τις οποίες χρηματοδοτούνται κατά κύριο λόγο τα δημόσια έργα, ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Αφορμή για τη διαβίβαση του εγγράφου, έδωσε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γρηγόρη Αποστολάκου για τις υπέρογκες οφειλές του κράτους στις κατασκευαστικές εταιρείες που ανέλαβαν και αποπεράτωσαν έργα στη Λακωνία. Ο βουλευτής έχει επισημάνει ότι εδώ και δύο χρόνια οι εταιρείες παραμένουν απλήρωτες μολονότι έχουν τελειώσει τα έργα που ανέλαβαν κυρίως από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο βουλευτής έχει επιπλέον προειδοποιήσει ότι το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο καθώς τρέχουν οι ασφαλιστικές εισφορές και καθώς συνεχίζεται η απόδοση ΦΠΑ που δεν έχουν εισπράξει.

Στην ερώτηση του κ. Αποστολάκου έχει απαντήσει και το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων διαβεβαιώνοντας ότι σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, καταβάλλει προσπάθειες για την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου στους εργολήπτες και μελετητές Δημοσίων Έργων.
Keywords
Τυχαία Θέματα