Ομπάμα: Συμφωνήστε επιτέλους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι μια παύση της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα βλάψει την αμερικανική οικονομία την ώρα που αυτή αποκτάει ορμή. Ο Ομπάμα, μιλώντας σε εκδήλωση στην Πενσιλβάνια, κάλεσε τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους να καταλήξουν σε συναίνεση όσον αφορά τον προϋπολογισμό ώστε να υπάρξει μια συμφωνία και να αποτραπεί μια παύση της λειτουργίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι αδημονεί να απλοποιήσει τον φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ
για τους ιδιώτες, αλλά και τις εταιρείες, ώστε να κάνει πιο δίκαιους τους φόρους.

"Αυτό που πληρώνετε σε φόρους δεν θα πρέπει να εξαρτάται από το πόσο καλός είναι ο δικηγόρος σας ή πόσο καλός είναι ο λογιστής σας", δήλωσε κατά την ίδια εκδήλωση.
Σύσκεψη στο Λευκό Οίκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει συγκαλέσει σύσκεψη για το πρωί της Πέμπτης στο Λευκό Οίκο, με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ράϊντ και τον πρόεδρο της Βουλής, Ρεμπουπλικανό Τζον Μπέχνερ, για να συζητήσουν την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα δύο κόμματα, πάνω στο σχέδιο του προϋπολογισμού, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος των Δημοκρατικών, που έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία, ο Χάρι Ράιντ, είχε αποπέμψει ως μη ρεαλιστική την εναλλακτική πρόταση της Ρεμπουπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που προκειμένου να μην οδηγηθεί άμεσα η κυβέρνηση σε στάση πληρωμών, πρότεινε την παράταση της χρηματοδότησης των κρατικών αναγκών για μία εβδομάδα με αντάλλαγμα πρόσθετες περικοπές ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολλαρίων από τις τρέχουσες δαπάνες.

Ο Ράϊντ επέκρινε τους αντιπάλους του ότι με αυτήν την πρόταση δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος, απλώς αναβάλλουν τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για να επέλθει η αναγκαία συμφωνία στο σχέδιο του προϋπολογισμού, κατά μία εβδομάδα.

" Αυτό δεν είναι απλά κακή πολιτική, είναι σκέτη φαντασία ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος των Δημοκρατικών, αποδοκιμάζοντας τον πολιτικό ελιγμό των Ρεμπουπλικανών.
Keywords
Τυχαία Θέματα