Τα Σκόπια θέλουν συμφωνία με την Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεσκι, μετά τη συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολόγησης μεταξύ Κοσόβου και ΠΓΔΜ, που υπεγράφη στην Πρίστινα, δήλωσε ότι η ΠΓΔΜ έχει προτείνει προς την Ελλάδα την υπογραφή ανάλογης συμφωνίας, όμως, όπως πρόσθεσε, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση από την ελληνική πλευρά.

«Η Μακεδονία έχει προτείνει τέτοια συμφωνία (σ.σ. αποφυγής διπλής φορολόγησης) προς την Ελλάδα. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας, μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει απάντηση. Παραμένουμε ανοιχτοί στο θέμα και θέλουμε οι επιχειρηματίες από τις δύο χώρες να συνεργάζονται για τη βελτίωση του επιπέδου των πολιτών, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για επενδύσεις. Η πολιτική είναι πολιτική, όμως η οικονομία είναι αυτή που βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο και από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπογραφεί τέτοια συμφωνία», δήλωσε ο κ. Στάβρεσκι.

Πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ έχει προτείνει και προς τις ΗΠΑ την υπογραφή συμφωνίας για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης και αναμένει σχετική απάντηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα