Ο Τόνι Μπλερ υπερ της στήριξης του Ευρώ

Ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ θα ήταν «καταστροφική» προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, καλώντας την Ευρώπη να ενεργήσει άμεσα για να υποστηρίξει το ενιαίο νόμισμα.
«Υπάρχουν πολύ δύσκολες και πολύ επώδυνες επιλογές για τη σταθεροποίηση του ενιαίου νομίσματος. Εάν το ενιαίο νόμισμα κατέρρεε αυτό θα ήταν καταστροφικό», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του BBC.

Διαμήνυσε παράλληλα ότι αν η Ευρώπη και οι θεσμοί της επιθυμούν να διατηρηθεί το κοινό νόμισμα, θα πρέπει να διαθέσουν
«όλες τους τις δυνάμεις για να το υποστηρίξουν». «Δεν υποτιμώ τη δυσκολία αυτού, ούτε το τεράστιο πρόβλημα που αποτελεί για τη Γερμανία μια τέτοια δέσμευση. Όμως, από την άλλη πλευρά, εάν το ευρώ [EUR=X] κατέρρεε, αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη Γερμανία», πρόσθεσε.

Ο Τόνι Μπλερ επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν ένας «ισχυρός δημοσιονομικός συντονισμός, παράλληλα με τη νομισματική ένωση», αλλά και «μεγάλες μεταρρυθμίσεις του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου».

Την Παρασκευή ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον μεταβαίνει στο Βερολίνο για να συναντηθεί με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, με την οποία θα συζητήσει για την κρίση στην ευρωζώνη. Την περασμένη Πέμπτη, ο Κάμερον ζήτησε από τους ηγέτες της ευρωζώνης να ενεργήσουν άμεσα «αν θέλουν να σώσουν το νόμισμά τους», τονίζοντας ότι το Λονδίνο προετοιμάζεται «για κάθε ενδεχόμενο» όσον αφορά το ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα