Ο Πούτιν φώναξε στην Μόσχα τον Κέρι,για την Συρία

Συνάντηση με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι έχει σήμερα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία, υπό το πρίσμα των αναφορών για χρήση (ή μη) χημικών όπλων και την ισραηλινή αεροπορική επιχείρηση στα περίχωρα της Δαμασκού.

Η Ρωσία καταδίκασε την ισραηλινή αεροπορική επιχείρηση, που διενεργήθηκε την Κυριακή, επισημαίνοντας ότι θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Για το ζήτημα είχαν επικοινωνία ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Την ίδια ώρα, η Μόσχα διαμηνύει στη Δύση να σταματήσει την «πολιτικοποίηση» του ζητήματος της χρήσης (ή μη) χημικών όπλων στη Συρία.

Η Ρωσία, που δύσκολα θα αλλάξει στάση στο κρίσιμο για τα συμφέροντά της θέμα του καθεστώτος στη Συρία, ανησυχεί ότι η συζήτηση που έχει ανοίξει για το κατά πόσο έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά όπλα στη Συρία και από ποιον είναι ένας τρόπος για να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη για πιθανή στρατιωτική επέμβαση.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο ΟΗΕ επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τη δήλωση της πρώην εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία Κάρλα ντελ Πόντε ότι υπάρχουν ενδείξεις για χρήση χημικών όπλων από τους αντάρτες.

Η Κάρλα ντελ Πόντε μίλησε για «ισχυρές, σαφείς υποψίες, αλλά ακόμη όχι αδιάσειστες αποδείξεις» ότι οι αντάρτες έχουν κάνει χρήση σαρίν. Η ερευνητική επιτροπή του ΟΗΕ επισήμανε τη Δευτέρα ότι δεν έχει καταλήξει σε «πειστικά ευρήματα».

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ επιμένουν ότι είναι «πολύ πιθανό» η όποια χρήση χημικών όπλων να έχει γίνει από την πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα