Ο Πάνος κηρύσσει...ανένδοτο και μιλά για αποστασία!

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ
Σχέδιο διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, για τις αποχωρήσεις στελεχών τις τελευταίες μέρες.
Είναι ξεκάθαρο,
υποστήριξε, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απόλυτα ερασιτεχνικό, αλλά προωθούμενο από επαγγελματίες που στηρίζουν την τρόικα. Εμείς, όμως, πρόσθεσε, δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες ούτε αφεντικά.

Η ελληνική απάντηση στην αποστασία είναι ο ανένδοτος αγώνας, διαμήνυσε προσθέτοντας πως όσοι προσπάθησαν να διαλύσουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες, βρήκαν απέναντί τους ένα τοίχο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δύο βουλευτές που αποχώρησαν, τον Κ. Μαρκόπουλο και τον Γ. Κουράκο, λέγοντας για τον πρώτο πως επέλεξε να πορευθεί για το «όνειρο της νέας κεντροδεξιάς» ενώ για τον δεύτερο είπε ότι θέλησε να διεκδικήσει ένα ρόλο σε αυτό το σόου που παίζεται τις τελευταίες ημέρες, όπου διάφορα σενάρια έρχονται να πλήξουν δήθεν το κόμμα.

Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε τέλος στους Ανεξάρτητους Έλληνες ως ένα κίνημα το οποίο δεν θα αποκτήσει σπόνσορες και αφεντικά, σε ένα κίνημα που υπηρετεί την Ελλάδα.

Τελευταία αποχώρηση ήταν αυτή Κώστα Μαρκόπουλου, με μία αιχμηρή για τον Πάνο Καμμένο επιστολή προς τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, ενώ με καταγγελίες περί ανάμειξης του Γιώργου Βουλγαράκη στο κόμμα, αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ΚΟ και ο βουλευτής Α' Πειραιά, Γιάννης Κουράκος. Όπως είπε ο κ. Κουράκος, δεν έχει καμία θέση στο κόμμα όταν πίσω απ' αυτό βρίσκονται άτομα όπως ο κ. Βουλγαράκης.

«Οι επικοινωνιακές παλινωδίες για συναλλαγματική ισοτιμία με το δολάριο, η αστοχία συγκρότησης μιας αξιόπιστης πρότασης, τα πολιτικά "άλματα" περί συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και η απουσία ιδεολογικής ταυτότητας», αποτελούν προσωπικές αποφάσεις του κ. Καμμένου, αποκλίνουσες με τις αρχές της Ιδρυτικής Διακήρυξης του κόμματος, επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση παραίτησής του ο κ. Κουράκος και προσθέτει:

«Το τηλεφώνημα που δέχτηκα από τον κ. Βουλγαράκη, με τον οποίο η τελευταία επικοινωνία μας απέχει περίπου μια δεκαετία, προκειμένου να αποκατασταθεί η εσωκομματική ισορροπία με τη φράση "τώρα που βρήκαμε λεφτά το διαλύετε;", σφράγισε την απόφασή μου να αποχωρήσω από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Αμεση ήταν απάντηση του πρώην υπουργού που μίλησε για «ύποπτα συμφέροντα». «Όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ' οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Βουλγαράκης.

Δεν τιμά κανέναν να μετατρέπει το κόμμα σε δημόσιο κουτσομπολιό, σχολίασε για τους ισχυρισμούς Κουράκου, ο Γιάννης Δημαράς και ξεκαθάρισε ότι συνεχίζεται η συνεργασία του Πανελληνίου Αρματος Πολιτών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Αρματος, Σωτήρης Στανώτας, παρατήρησε ότι οι εσωκομματικές εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες επηρεάζουν την ενότητα και την αποτελεσματικότητα του Δημοκρατικού Κοινωνικού Πατριωτικού χώρου, με τις τελευταίες «αποκαλύψεις» να δημιουργούν «απαίτηση διαφάνειας, παροχής εξηγήσεων και αποκατάστασης την αλήθειας σε όλα τα επίπεδα και από όλους».

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στις 21/12

Πάντως, μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, με απόφαση του προέδρου του Κινήματος, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν οι πολιτευτές, οι συντονιστικές επιτροπές και οι γραμματείες των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, αρχίζουν επισήμως οι προσυνεδριακές διαδικασίες και καλείται σε πανστρατιά η ελληνική κοινωνία.
Keywords
Τυχαία Θέματα