Ο Ζερβός, δεν έχει ασυλία...

Η επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα στη διοίκηση της ΔΕΗ για τη συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων, προκάλεσε την αντίδραση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η επιστολή του κ. Στουρνάρα
προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ προκαλεί τον ελληνικό λαό, αφού καλυπτόμενος κάτω από την ασυλία του ως υπουργός, ωθεί τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΔΕΗ στην τέλεση αδικημάτων και συγκεκριμένα: καταπάτηση δικαστικής απόφασης αλλά και απόφασης του Συνηγόρου του Πολίτη» δήλωσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συνάντησή τους με τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

Επιπλέον τόνισαν πως «ο κ. Στουρνάρας και η κυβέρνηση συνολικά, για να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική της, καταπατά τους θεμελιώδεις θεσμούς του πολιτεύματος. Ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΔΕΗ δεν καλύπτονται από κανενός είδος ασυλία».

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «να μην ισχύσει καμία αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος» και κάλεσε τον κ. Ζερβό «να αρνηθεί να εφαρμόσει η διοίκηση της ΔΕΗ την παράνομη πλέον απόφαση για είσπραξη, από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ του ΕΕΤΗΔΕ, γνωστού ως χαράτσι».

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν, μεταξύ άλλων, ότι «η εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας επιβαρύνει τη ΔΕΗ 300 εκατ. ευρώ, αφού αγοράζει το 35% της ενέργειας από τρίτους» και ότι «δεν είναι μονόδρομος οι αυξήσεις, αλλά αντίθετα αποτελούν σκόπιμη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και των μνημονιακών της επιλογών με απώτερο στόχο την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης αγοράς ενέργειας».

Μέσα στις επόμενες ημέρες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο και αξιολόγηση όλων των υποβληθέντων από την ΔΕΗ στοιχείων κόστους, καθώς και των τιμολογιακών της προτάσεων για το 2013. Θα υποβάλει τη δική της τελική πρόταση προς τον υπουργό ΠΕΚΑ, «με βασικό γνώμονα τη βιώσιμη και αποδοτική λειτουργία της ΔΕΗ».
Keywords
Τυχαία Θέματα