Ο Κυπριανού ενημέρωσε τη Χιμένεθ για το Κυπριακό

Για τις προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού και για τις δυσκολίες που δημιουργεί η τουρκοκυπριακή πλευρά, ενημέρωσε την Ισπανίδα ομόλογό του Τρινιδάδ Χιμένεθ, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Μαδρίτη.

Ο κ. Κυπριανού είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με την κ. Χιμένεθ, την οποία ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή
των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την κ. Χιμένεθ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διαδικασία, καθώς και για τις δυσκολίες που δημιουργεί η τουρκοκυπριακή πλευρά και καθιστά την επίτευξη προόδου δύσκολη.

Στις συνομιλίες έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ισπανίας, ενώ συζητήθηκαν, επίσης, τα ευρωτουρκικά και οι σχέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν ευρωπαϊκά, περιφερειακά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ έμφαση δόθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις στον αραβικό κόσμο και στην βόρεια Αφρική. Ως προς τούτο, ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε την Ισπανίδα ομόλογο του για την πρόσφατη επίσκεψή του στη Δαμασκό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Κυπριανού μίλησε στο βασιλικό Ινστιτούτο Elcano (Real Instituto Elcano), μία από τις μεγαλύτερες Δεξαμενές Σκέψης της Ισπανίας, με θέμα «Κύπρος: 7 χρόνια μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προκλήσεις και προοπτικές».

Στην παρουσίασή του, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ειδικότερα στην παρούσα φάση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και ανέλυσε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή.
Keywords
Τυχαία Θέματα