Ο ΔΗΣΥ δεν θα διεκδικήσει την προεδρία

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού αποφάσισε να μην διεκδικήσει με δικό του υποψήφιο την προεδρία της Βουλής, στις 2 Ιουνίου, εφόσον γίνει δυνατό να υπάρξει κοινός υποψήφιος. Το Εκτελεστικό Γραφείο εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη να έχει συναντήσεις με τους ηγέτες του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ,
του Ευρωπαϊκού Κόμματος και των Οικολόγων για το θέμα.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι ο ΔΗΣΥ, ως η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου, αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία χωρίς την αξίωση οποιουδήποτε ανταλλάγματος και σημείωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή ανταποκρίνεται στο καθαρό μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας, για συνένωση δυνάμεων, συνεννόηση και συνεργασία.

Είναι κατανοητό, πρόσθεσε, ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα διεκδικήσει το αξίωμα με δικό του υποψήφιο.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν αναιρεί την ετοιμότητα του ΔΗΣΥ να συνεργασθεί με την κυβέρνηση και με όλες ανεξαιρέτως τις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, που φέρεται ως ένας από τους πιθανούς υποψηφίους, δήλωσε ότι η ΕΔΕΚ δεν θα εμπλακεί σε συναλλαγές για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής Το θέμα αναμένεται να συζητήσει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο συνέρχεται στις 17:30 το απόγευμα.

Εξ άλλου, το Ευρωπαϊκό Κόμμα ανακοίνωσε θα καθορίσει τη στάση που θα τηρήσει στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης, παραμονή της πρώτης συνεδρίας του Σώματος.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων και επανεκλεγείς βουλευτής Γιώργος Περδίκης απέρριψε κατηγορηματικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έγιναν διαβουλεύσεις για τη στήριξη συγκεκριμένου υποψηφίου. Το κίνημα δεν έχει οποιαδήποτε διάθεση για συναλλαγές με οποιονδήποτε, ανέφερε ο κ. Περδίκης και πρόσθεσε ότι το θέμα, μαζί με άλλα μετεκλογικά ζητήματα, θα συζητηθεί απόψε στην Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα