Λοβέρδος: Δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές

«Η χώρα χρειάζεται συναίνεση των πολιτικών κομμάτων και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, καθώς αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των πολιτών και αυτών που μας δανείζουν», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm.

Επισήμανε ότι δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές, καθώς τα χρήματα φτάνουν μέχρι τις 14 Ιουλίου, τόνισε ότι
η πτώχευση θα σημάνει την απόλυτη φτώχεια, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα πτωχεύσει.

Χαρακτήρισε βάση για να προχωρήσουμε την ενότητα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τη χρειαζόμασταν μόνο στο εσωτερικό, τώρα τη χρειαζόμαστε και στο εξωτερικό, για την ασφάλεια αυτών που μας δανείζουν, ότι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκαλεί η οικονομική πολιτική και τα νέα μέτρα στους πολίτες, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, ο κόσμος είναι εκείνος που «μπορεί να μας αλλάξει όλους», σημειώνοντας, ότι εκτός από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, «όλες τις υπόλοιπες εκλογές, τις κέρδισε το πελατειακό κράτος (...) Μπορούν να μας αλλάξουν όλους και καλά θα κάνουν αν το πιστεύουν» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι είμαστε στη συνέχεια της δίνης στην οποία έχει περιπέσει η χώρα, σημείωσε ότι «η κρίση θα επικρατήσει, δεν θα φύγει, την παλεύουμε», ωστόσο, όπως ανέφερε, «η χώρα δεν πτώχευσε, δεν θα πτωχεύσει, κάνει ότι μπορεί μέσα σε λίγο καιρό, από αυτά που θα έπρεπε να γίνουν σε πολλά χρόνια».

Παράλληλα, εκτίμησε πως υπάρχει λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ωστόσο δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές, ανασχηματισμούς και απομακρύνσεις προσώπων, κινήσεις που χαρακτήρισε ως «παλικαριές της μεταπολίτευσης».

Τέλος, τάχθηκε υπέρ των μέτρων, διαφωνώντας ότι στρέφονται μεμονωμένα κατά κάποιων, σημειώνοντας, πως η επιβάρυνση των χαμηλότερων στρωμάτων είναι ένα πολύ σκληρό δίλημμα έναντι της κατάρρευσης, ωστόσο όπως είπε, όταν βρίσκεσαι απέναντι στην κατάρρευση, επιλέγεις τη σκληρή πολιτική.

"Ο πολιτικός είναι υποχρεωμένος να ανησυχεί, αν όμως φοβάται και κιοτεύει, ας μην είναι στην πολιτική», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.
Keywords
Τυχαία Θέματα