Ο άλλοτε συνήγορος του πολίτη, είναι πλέον μόνο συνήγορος της Σκιάς του

Του Δημήτρη Ι. Τσαλαπάτη

Μερικοί δεν τον ήξεραν καθόλου. Kάποιοι γνώριζαν ίσως την επιστημονική του διαδρομή και την πανεπιστημιακή του ενασχόληση.
Εκεί λίγο μετά το 2003, άρχισε να «ακούγεται» ως συνήγορος του πολίτη.
Μέσα από ένα πολιτικό συνοικέσιο εποχής, λίγο μετά τα «λεφτά υπάρχουν» στη ΔΕΘ, συμφωνήθηκε να είναι υποψήφιος για άνοιγμα του τότε ΠΑΣΟΚ σε κάποιους στην Κουμουνδούρου, πριν μετακομίσουν.
Με τις τρείς τελευταίες τετραετίες όμως να έχει
γίνει της Δεξιάς το κάγκελο στο Δήμο και βέβαια στο ραδιόφωνο, βγήκε πρώτος πολίτης στην Αθήνα, έστω και με πρωτοφανή αποχή, στις δημοτικές εκλογές.

Σε όλο αυτό το διάστημα δίπλα στον καινούργιο , η σκιά του, ο Τάκης, με τσιφλίκι την ενημέρωση και καρέκλα εξουσίας τον 9,84. Όσα όμως άρχισαν αμέσως στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης, που κάποιοι δυστυχώς τα είδαν ως κλίμα αλλαγής, όσα συνεχίζονται όσα ακούγονται αλλά και όσα κρύβονται ακόμη στο παλιό γκαζοχώρι του Κεραμικού, πάντα στο όνομα της ενημέρωσης του δημότη,μόνο τιμή δεν περιποιούν στην…αριστερή Δημοτική Αρχή.
Η απαράδεκτη συμπεριφορά και η εν ψυχρώ και μανιώδης καταδίωξη της δημοσιογράφου, που αρνήθηκε να γίνει πρόθυμη στις διευθυντικές παρεμβάσεις , οδήγησε σε απεργία χαστούκι για την δημοτική αρχή και την ηγεσία του σταθμού, η οποία είχε ως μοναδικό αίτημα -σημαία την απαίτηση για αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της ενημέρωσης χωρίς δεσμεύσεις.
Σημεία των καιρών η απλή συνωνυμία, να είναι πρόεδρος στη ΔΕΡΑ, τη κρίσιμη αυτή περίοδο κάποιος άλλος Παπανδρέου, που τελικά αποχώρησε.
Με τα πολλά η συνάδελφος κάπως δικαιώθηκε.
Οι καταγγελίες όμως στην ΕΣΗΕΑ, για λογική της αυλής,στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας συμβάσεις και συνθήκες απασχόλησης, με όρους ντροπής, σκιώδη αλλά και εμφανή παρέμβαση στις ειδήσεις και σε ότι μεταδίδεται, που θυμίζουν άλλες εποχές ,συνεχίζονται.
Οι συζητήσεις πάντως στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στη Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας (ΔΕΡΑ) για τα θέματα αυτά είναι πάντα στο ίδιο κλίμα και η σκιά του Δημάρχου φαίνεται να επικρατεί.
Τι σημασία έχει τι διαπιστώνουν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και τι αναφέρουν στις εκθέσεις τους,τι λέει το ΕΣΡ η τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Ο άλλοτε συνήγορος του πολίτη,και αυτό είναι το κορυφαίο,είναι πλέον μόνο συνήγορος της Σκιάς του.
Ούτε καν Δήμαρχος…
Keywords
Τυχαία Θέματα