Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Κι όμως είναι ντέρμπι (LiVE Streaming)

10:00 14/4/2013 - Πηγή: TNSite

Τις μαθηματικές του ελπίδες για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας θέλει να εξαντλήσει ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας απόψε του Ολυμπιακού. Με την κάκιστη οικονομική κατάσταση του Τριφυλλιού, η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα είναι βάλσαμο. Βέβαια όλα τα προγνωστικά πλέον είναι ενάντια στο Τριφύλλι αλλά οι

Πράσινοι είναι αποφασισμένοι να παίξουν τα ρέστα τους στο «Καραϊσκάκη».

Σε μια καταστροφική σεζόν από όλες τις πλευρές, ο Παναθηναϊκός έχει μοναδική ευκαιρία να πετύχει με μια νίκη δύο σημαντικά πράγματα: πρώτον να δώσει λίγη χαρά στον κόσμο του στο κλείσιμο της σεζόν, δεύτερον να αποδείξει ότι στην κόντρα του με τον αιώνιο αντίπαλο φέτος όχι απλά δεν ηττήθηκε αλλά στάθηκε καλύτερα.

Αυτά όλα στη θεωρία ασφαλώς διότι στην πράξη τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα. Το δείχνει και η προϊστορία με μία νίκη μόλις εκτός έδρας επί του Ολυμπιακού την τελευταία 15ετία!

Τις τελευταίες ημέρες πάντως και με τις ενέργειες του Γιάννη Αλαφούζου (δείπνο, αρκετή κουβέντα, επίσκεψη στην Παιανία), επήλθε συσπείρωση στα αποδυτήρια και βελτιώθηκε το κλίμα συγκριτικά με το τι συνέβαινε στην περίοδο του Φάμπρι στον πάγκο. Μπορεί η κατάσταση να μην θυμίζει όσα προηγήθηκαν του ντέρμπι στον πρώτο γύρο, όμως στον Παναθηναϊκό άπαντες είναι συνειδητοποιημένοι για τις δυσκολίες που θα βρουν μπροστά τους. Το θέμα είναι εάν έχουν τρόπο να τις ξεπεράσουν.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα-ορόσημο, το 40ο στην ιστορία τους. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο απέχει βαθμολογικά 37 βαθμούς από τον Ολυμπιακό, αλλά κινδυνεύει να βρεθεί εκτός πλέι οφ και Ευρώπης.

Παρόλα αυτά και οι δυο ομάδες έχουν ισχυρά κίνητρα να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στον Ολυμπιακό, οι παίκτες, οι οπαδοί και η διοίκηση της ομάδας διψούν για μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού ώστε η διαφορά να φτάσει στους 40 βαθμούς για να... τιμηθεί έτσι και το 40ο πρωτάθλημα, αλλά και να δοθεί εμφατική απάντηση στις όποιες ενστάσεις υπάρχουν ακόμη στην αντίπαλη πλευρά για την απόλυτη κυριαρχία των ερυθρόλευκων.

Οι φίλαθλοι των ερυθρολεύκων έχουν εξαφανίσει τα εισιτήρια. Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος υπήρξε τόσο μεγάλη ζήτηση και το γήπεδο θα είναι γεμάτο με «καυτή» ατμόσφαιρα.

Ο Παναθηναϊκός από τη δική του πλευρά θέλει μια αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο, προκειμένου να ικανοποιήσει τον κόσμο του και να διασώσει το γόητρο της ομάδας από μια καταστροφική χρονιά, όπου όλοι οι στόχοι χάθηκαν από πολύ νωρίς.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να παραταχθούν πάνοπλοι σχεδόν απέναντι στους αιώνιους αντιπάλους τους. Μοναδικές απουσίες αυτές των Κοντρέρας και Φετβατζίδη. Στην αποστολή του Ολυμπιακού ο Μίτσελ επέλεξε τους: Κάρολ, Μέγκιερι, Αμπντούν, Παπαδόπουλο, Τζεμπούρ, Φέισα, Μανιάτη, Φουστέρ, Γκρέκο, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Μανωλά, Μήτρογλου, Μοδέστο, Παπάζογλου, Σιόβα και Βλαχοδήμο.

Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού τα προβλήματα είναι περισσότερα, καθώς ξεχωρίζει η απουσία του Χάρη Μαυρία. Αντιθέτως ο Βιτόλο κατόρθωσε να ξεπεράσει το πρόβλημα της Παρασκευής και υπολογίζεται κανονικά στην 11άδα.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Ορέστης Καρνέζης, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Μπουμσόνγκ με τον Τριανταφυλλόπουλο. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Σεϊταρίδης ενώ αριστερά ο Μαρίνος. Ο Βιτόλο αμυντικό χαφ και θα τον πλαισιώνουν οι Σο και Ζέκα, με την τριάδα μπροστά να συμπληρώνουν οι Μπαρμπαρούσης (δεξιά), ο Σισοκό (αριστερά) και ο Φιγκερόα στη κορυφή της επίθεσης.

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ το παιχνίδι στης 19:00 στο TNSite και στο SporTV1

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα