ΝΑΤΟ καλεί Γεωργία για μεταρρυθμίσεις

Το ΝΑΤΟ κάλεσε σήμερα τη Γεωργία να προχωρήσει σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ενώ παράλληλα την επαίνεσε για τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Γκρίγκολ Βασάντζε συμμετείχε σε μία ειδική συνεδρίαση που έγινε με θέμα τη συνεργασία της χώρας του με το ΝΑΤΟ και έγινε στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των 28 χωρών μελών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Το ΝΑΤΟ έχει υποσχεθεί στη Γεωργία ότι θα γίνει μέλος του μόλις εκπληρώσει τις προϋποθέσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση Βασάντζε δήλωσε στους ομολόγους του ότι η χώρα του παραμένει δεσμευμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

"Πρέπει να γίνει δουλειά μέχρι η κυβέρνηση της Γεωργίας να υιοθετήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση για την υλοποίηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων", ανέφερε η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ με τη σύμφωνη γνώμη της Γεωργίας.

Πριν τη συνάντηση ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν ευχαρίστησε τη Γεωργία για την "ουσιαστική της προσφορά στο Αφγανιστάν".

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ προέτρεψαν τη Γεωργία να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του εκλογικού της συστήματος πριν τις εκλογές του 2012, του δικαστικού συστήματος και των μέσων ενημέρωσης και να εξακολουθήσει να ενισχύει το κράτος δικαίου.

Εξάλλου ο Βασάντζε εξέφρασε "την ανησυχία του για την αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία", υπογραμμίζοντας ότι το Τμπιλίσι επιθυμεί ειρηνική λύση.

Από τη μεριά του το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Ρωσία να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που είχε κάνει το 2008 μετά το τέλος της κρίσης μεταξύ των δύο χωρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα