Μείωση της διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι από σήμερα προχωρά στη μείωση της διάρκειας της απαγόρευσης κυκλοφορίας --που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 28 Ιανουαρίου-- και πλέον θα ισχύει μόλις για τρεις ώρες από τις 02:00 (01:00 ώρα Ελλάδας) έως τις 05:00 το πρωί (04:00 ώρα Ελλάδας).

Εξάλλου πρόσθεσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες στην Αίγυπτο θα αρθεί ενόψει
των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ισχύει από τότε που δολοφονήθηκε ο πρώην πρόεδρος Ανουάρ Σαντάτ και ανέλαβε την προεδρία ο Χόσνι Μουμπάρακ, δίνει απεριόριστες ελευθερίες στις δυνάμεις ασφαλείας να συλλαμβάνουν ανθρώπους χωρίς να τους απαγγέλλουν κατηγορίες και να απαγορεύουν τις διαδηλώσεις.

Εξάλλου σύμφωνα με νομοσχέδιο που προωθεί το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου οι δικαστές επιφορτίζονται με την έγκριση των νέων πολιτικών κομμάτων, κάτι που μέχρι τώρα έκανε το συμβούλιο Σούρα (η άνω βουλή).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας αλ Αχράμ τα κόμματα θα πρέπει να δηλώνουν το σκοπό τους και την πηγή της χρηματοδότησής τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα