Με τρεις αστερίσκους και εναν "καβγά", ομόφωνη η απόφαση

Όταν έφυγαν στις 3 το πρωί οι υπουργοί (συνεδρίαζαν από τις…8 το βράδυ – μετά το ΚΥΣΕΑ) η ομόφωνη απόφαση για όλα, ήταν μια πολιτική στάση ευθύνης στον τόπο. Αλλά είχαν προηγηθεί διάλογοι όπως οι εξης:
Σ.Ξυνίδης στον Γ.Ραγκούση (οι δυο πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ): «Είναι καιρός να προσγειωθούν
οι μεταφυσικές σου ανησυχίες στην πραγματικότητα». Ο Α.Λοβερδος επιχείρησε να υπερασπιστεί τον Ραγκούση (!) ζητώντας την παρέμβαση του Πρωθυπουργού αλλά ο Ξυνίδης πρόσθεσε κοιτάζοντας και τον Λοβέρδο: «Όπως κάποιοι λένε ότι πρέπει να παραιτούνται οι βουλευτές που διαφωνούν, αντιστοίχως δεν θα πρέπει να παραιτούνται και οι υπουργοί που διαφωνούν;».
«Είμαι εδώ και σε ακούω!», του απάντησε με ύφος ο κ. Ραγκούσης.
«Θα στενοχωριόμουν αν δεν ήσουν εδώ», του ανταπάντησε δηκτικά ο Σωκράτης.
Οπότε παρενέβη ο Πρωθυπουργός και είπε ότι η συζήτηση είναι εποικοδομητικά ελεύθερη, οπότε η συνέχεια θα δοθεί αργότερα και αλλού…
Το… γραμμα των Λοβέρδου-Ραγκούση-Διαμαντοπούλου τελικά δεν ήταν και τόσο αθώο. Δείχνει ότι ο τρείς τους, κοιτάζουν στην επόμενη «μετά Παπανδρέου» ημέρα…
Μετά τον Ραγκούση που μίλησε «ήξεις αφίξεις, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι» και ο Λοβέρδος έθεσε κάποια…φιλοσοφικά ερωτήματα αμφισβήτησης του «οδικου χάρτη» που εξήγησε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας : «Κατά την γνώμη μου το δημοψήφισμα δεν είναι σωστό. Αυτό που λέω δεν είναι έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο σας, είναι η άποψη μου».
Η Διαμαντοπούλου – στο ιδιο μήκος κύματος με Λοβερδο και Ραγκούση – είπε ότι «θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί πριν την ανακοίνωση η κυβερνητική επιτροπή, ώστε αν υπήρχε τέτοια απόφαση να είχε οργανωθεί διαφορετικά και μεθοδικά το δημοψήφισμα ώστε να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση».
Παντελώς περίεργη πρόταση έκανε ο Σκανδαλίδης που είπε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ για να συζητήσει ελεύθερα και να ψηφίσει αν συμφωνεί με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να εκτονωθεί το εκρηκτικό κλίμα που υπάρχει στους βουλευτές!!
Στήριξη στον συνολικό σχεδιασμό του κ. Παπανδρέου – χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις - έδωσαν όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή οι κ.κ. Δ. Ρέππας, Χρ. Παπουτσής, Μιχ. Χρυσοχοίδης, Π. Μπεγλίτης, η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κ.α . Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο έλαβαν για πρώτη φορά το λόγο και οι υφυπουργοί, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Ομόφωνη η απόφαση

Στην λήξη της συνεδρίασης ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να δημοσιοποιηθεί ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και οι υπουργοί συμφώνησαν.

Ο Πρωθυπουργός αποδέχτηκε την πρόταση το δημοψήφισμα να έχει ένα ερώτημα, το οποίο δεν θα αφορά την επιλογή της χώρας να συμμετέχει στην ΕΕ και στο ευρώ, αλλά τη νέα σύμβαση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθεί νωρίτερα από τον Ιανουάριο. – αρχές Δεκεμβριου.

Ο κ. Παπανδρέου στην εισήγηση του είπε ότι την απόφαση για το δημοψήφισμα δεν την πήρε στο κενό, ότι αποτελούσε βασική δέσμευση της κυβέρνησης και ύψιστη δημοκρατική διαδικασία. «Είναι απαράδεκτ
Keywords
Τυχαία Θέματα