Κριτική του Σπ. Βούγια στον Κ. Σημίτη

Ανοικτή κριτική στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για τη δήλωσή του περί αναδιαρθρώσεως του χρέους της χώρας, άσκησε ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ 99,5".

Η δήλωση Σημίτη, "δεν βοήθησε καθόλου. Αντικειμενικά δημιουργεί μια ανασφάλεια, μια ανησυχία και στις αγορές και στον κόσμο και υπονοεί πως δεν θα τα καταφέρουμε, κάτι που δεν βοηθά κάποιον που αγωνίζεται μέσα σε μια πολύ δύσκολη αρένα, όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί, για να μπορέσει να λύσει το πρόβλημα", τόνισε ο κ.
Βούγιας.

Προσέθεσε δε ότι "όσοι παρατηρούν απ’ έξω, νομίζοντας πως είναι στην κερκίδα και βλέπουν τους χριστιανούς να αγωνίζονται με τα λιοντάρια και μάλιστα κάνουν και υποδείξεις τέτοιου τύπου, πιστεύοντας πως δεν είναι μέρος του προβλήματος και πως δεν θα καταρρεύσει ολόκληρο το οικοδόμημα εάν χάσουμε τη μάχη αυτή και δεν περάσουμε από τις συμπληγάδες, νομίζω ότι κάνουν λάθος και δεν βοηθούν».

Ερωτηθείς με ποιό τρόπο θα αλλάξει η εικόνα του κράτους, ο υφυπουργός ανέφερε: «Δεν πατάς ένα κουμπί εύκολα και διαμορφώνεις έναν κρατικό μηχανισμό, μέσα σε ένα βράδυ, από διαλυμένο και αναποτελεσματικό, σε εισπρακτικό και αποτελεσματικό, λειτουργικό, δυναμικό μηχανισμό. Από εκεί και πέρα, στην πολιτική υπάρχουν οι αντιστάσεις - θεμιτές μέσα στη Δημοκρατία - οι διαμαρτυρίες, οι κινητοποιήσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα