Ισως και εξεταστική για το πρώτο μνημόνιο

Ανοιχτό άφησε το θέμα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο μνημόνιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στη σχετική πρόταση που προτίθεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αφήστε να δούμε πρώτα την πρόταση και μετά το συζητάμε», απάντησε σχετική ερώτηση του «ΒΗΜΑFM». Και πρόσθεσε ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι να μάθει ο λαός την αλήθεια.
Επίσης ο κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι η πρώτη σημαντική αποκρατικοποίηση θα γίνει τον
Οκτώβριο, χωρίς να αναφέρει την επιχείρηση, ενώ αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο είπε ότι θα κατατεθεί σύντομα.
Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, κριτική άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην ομιλία του στην Κ.Ο. τόνισε ότι είναι αδιανόητο, ύστερα από δύο μηνών κυβερνητικής θητείας, να μην έχουν κληθεί οι φορεία αλλά και τα συγκυβερνώντα κόμματα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση από εκεί που σταμάτησε λόγων των εκλογών.
Δεν είναι βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς επιθυμεί να δώσει συνέχεια σε εκείνο το, ημιτελές, νομοσχέδιο. Το πιθανότερο είναι ότι θέλει να ετοιμάσει, εξαρχής, ένα νέο νομοσχέδιο. Αυτό ίσως φέρει σύγκρουση με τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος επιμένει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το ημιτελές.
Keywords
Τυχαία Θέματα