Ο "Μπέννυ" έδωσε γεύση...

Γράφαμε σε προηγούμενο σημείωμα ότι σήμερα, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα δώσει μια γεύση για τη στάση που θα ακολουθήσει στην αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά.
Πράγματι ο κ. Βενιζέλος έδωσε τη γεύση, η οποία ήταν πολύ εντονότερη της αναμενομένης. Ιδού κάποιες ενδεικτικές αναφορές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ
(περισσότερα στη συνέχεια).
-Δεν πρόκειται να προκαλέσουμε κυβερνητική κρίση, αλλά ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης. Η αναφορά αυτή σχετίζεται περισσότερο με τα μέτρα τα οποία ο κ. Βενιζέλος δεν γνωρίζει ακόμα και, όπως είπε, δεν θα συζητήσει στη συνάντηση των αρχηγών επί των μέτρων (π.χ. εφεδρεία, ειδικά μισθολόγια κλπ).
-Δεν παρακολουθούμε παθητικά, είμαστε συνδιαμορφωτές της κυβερνητικής πολιτικής και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε οτιδήποτε.
-Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα.
-Δεν θα δεχτούμε μειώσεις βασικών μισθών και συντάξεων και διάλυση της μεσαίας τάξης.
Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βενιζέλος διατυπώνει δημόσια διαφοροποιημένες θέσεις από αυτές της κυβέρνησης. Μόνο που όταν στη συνέχεια μετέχει σε σύσκεψη αρχηγών συντονίζεται με τις κυβερνητικές επιλογές, γα να μη δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση και διότι πάνω απ΄ όλα είναι η πατρίδα. Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Βενιζέλος διαφοροποιείται δημοσίως, είναι για να καταγραφεί η διαφωνία του, να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει κοινωνικά ευαίσθητο.
Keywords
Τυχαία Θέματα