Η Ουάσινγκτον στέλνει τον Φέλτμαν στην Ιορδανία

Υψηλόβαθμος αμερικανός διπλωμάτης, ο υψυπουργός Εξωτερικών για τη Μέση Ανατολή θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα στην Ιορδανία για συνομιλίες με επίκεντρο την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη, τη Λιβύη και τις μεταρρυθμίσεις στο βασίλειο της Χασεμιτών, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον.

Κατά την τριήμερη επίσκεψή του ο υφυπουργός Εξωτερικών για τη Μέση Ανατολή Τζέφρι Φέλτμαν θα συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντάλα Β', τον υπουργό Εξωτερικών Νάσερ Τζουντέχ και
μέλη κοινωνικών κινημάτων.

Οι επαφές του Φέλτμαν θα αποτελέσουν συνέχεια αυτών που είχε νωρίτερα τον Απρίλιο στην Ουάσινγκτον ο Τζουντέχ με την αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον. Θα επικεντρωθούν στα "μεταρρυθμιστικά προγράμματα" στην Ιορδανία και σε περιφερειακά θέματα όπως η κατάσταση στη Λιβύη και η συνεργασία για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ουάσινγκτον θεωρεί την Ιορδανία κύριο σύμμαχό της στην περιοχή, αλλά όπως και σε άλλες αραβικές χώρες το Αμάν αντιμετωπίζει ένα κίνημα διαμαρτυριών που διεκδικεί πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις και την πάταξη της διαφθοράς.
Keywords
Αναζητήσεις
ιορδανια
Τυχαία Θέματα