Η Ελλάδα πρωτοπορεί στις έρευνες για το DNA

Την ώρα που όλοι κρατάμε την αναπνοή μας να μην διαλύσουν οι κερδοσκόποι(ντόπιοι και ξένοι) την Ελλάδα, με τα υποχείρια τους μέσα στη βουλή που δεν θα ψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση, διαβάζουμε την είδηση οτι το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)στην Κρήτη
ανακάλυψε οτι ο μηχανισμός NER που επιδιορθώνει τις βλάβες στο DNA των θηλαστικών(δηλαδή και των ανθρώπων) μπορεί να συμβάλει και στην φυσιολογική ανάπτυξη μας(την καλή ευζωϊα και μακροζωϊα). Η έρευνα(πρωτότυπη) δημοσιευθηκε στην επιθεώρηση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS)- η έρευνα αυτή καταρρίπτει με άλλα λόγια την πεποίθηση των "εγγενών μεταλλάξεων" για καρκίνους (με σταδιακές συσωρεύσεις λαθών του DNA) κ.α. Την έρευνα υπογράφει η ερευνήτρια του ΙΜΒΒ και του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ειρήνη Καμηλέρη, σε συνεργασία με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο ΙΜΒΒ-ΙΤΕ, δρα Γιώργο Γαρίνη - εδρεύουν στο Ηράκλειο Κρήτης.
Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης οι ερευνητές Ισμήνη Καρακασιλιώτη, Άρια Σιδέρη, Θεόδωρος Κωστέας, Αντώνης Ταταράκης και Ιωάννης Ταλιανίδης (οι δύο τελευταίοι είναι ερευνητές του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών Αλέξανδρος Φλέμινγκ).
Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση: http://www.pnas.org/content/early/2012/02/07/1114941109.abstract
* Ενα μικρό παράδειγμα για το ποιά είναι η Ελλάδα, εκτός απο την αθλιότητα της μιζέριας,της παρακμής και της χρεωκοπίας πολιτικών και βέβαια μιας άθλιας "δημοσιογραφίας" των εργολάβων και των μεσαζόντων.
Keywords
Τυχαία Θέματα