Η ΕΕ κάνει λόγο περί "πολιτικά υποκινούμενης" ανάκρισης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε "ανησυχία" μετά την απόφαση ουκρανικού δικαστηρίου που ζήτησε την ανάκριση της πρώην πρωθυπουργού της χώρας και νυν ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Η εκπρόσωπος της ΕΕ στο Κίεβο "ήρθε σε επαφή" με την ουκρανική κυβέρνηση "για να εκφράσει τις ανησυχίες της Ευρώπης λόγω των υποψιών ότι υπάρχει στην όλη υπόθεση πολιτική υποκίνηση" ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

ΕΕ θα συνεχίσει να υπογραμμίζει στις ουκρανικές
αρχές την ανάγκη σεβασμού του κράτους δικαίου" αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται επίσης "τη σημασία που έχει η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια στη διάρκεια της έρευνας, της ανάκρισης και της δίκης".

Η κ. Τιμοσένκο κλήθηκε στην εισαγγελία όπου πέρασε επτά ώρες και σε ανακοίνωσή του το κόμμα της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας κατήγγειλαν "απόπειρα σύλληψή της".

Η 50χρονη Τιμοσένκο, εκ των επικεφαλής της λεγόμενης Πορτοκαλί Επανάστασης του 2004, κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας που προκάλεσε μεγάλες οικονομικές ζημιές στο κράτος όταν ήταν πρωθυπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα