Η Δημοκρατία Εγκληματεί στο όνομα τίνος;

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Η. ΧΑΛΑΖΙΑ
Συμπατριώτες μου, θα αντιμετωπίσουμε τη βία με την δικαιοσύνη – σίγουροι για το δίκαιο του σκοπού μας»
Τζ. Γ. Μπούς Μήνυμα προς τους Αμερικανούς πολίτες.
ΈΝΑΣ «ΜΥΘΟΣ» κατασκευασμένος από τους ίδιους τους αμερικανούς πολιτικούς έκλεισε. Ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος τρομοκράτης Οσάμα Μπι Λάντεν εκτελέστηκε από τους υποστηρικτές του και συνεταίρους του. (1). Ο Μπι Λάντε χρησιμοποιήθηκε και εξοπλίσθηκε από τους αμερικανούς για τον πόλεμο των Αφγανών ενάντια στην σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν. Αλλά ας δούμε και για τι άλλο;

Η οικονομικό - τραπεζική
– πολιτική αμερικανική ελίτ για να εισβάλει στο Αφγανιστάν χρησιμοποίησε το χτύπημα του Εμπορικού κέντρου της νέας Υόρκης, και κήρυξε τον πόλεμο κατά των ταλιμπάν που κακοποιούν τον Αφγανικό λαό και καλλιεργούν ναρκωτικά. Από τότε η καλλιέργεια αυξήθηκε κατά εκατό τα εκατό. Μια άλλη χρήση της δράσης του Μπι Λάντεν από την αμερικανική ελίτ είναι όταν αποφάσισε την εισβολή στη χώρα ενός άλλου «πρώην» συνεργάτη και υποστηρικτή της, ο ηγέτης του Ιράκ Σανταμ Χουσείν, που κατά την άποψη των ειδικών υπηρεσιών των ΗΠΑ είναι ένας από τους χρηματοδότες της Αλ Κάϊντα.

Ωστόσο και στις δυο περιπτώσεις, επιχειρήθηκε χειραγώγηση χωρίς όρια, με τόσο παράλογους μύθους που θα μπορούσε να πιστέψει κανείς ότι προερχόταν από ένα κακό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Η επινόηση των ΗΠΑ για τα χρήματα της τρομοκρατίας της επέτρεψαν πάντως αν ελέγξει καλύτερα την τεράστια κίνηση κεφαλαίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την επόμενη της 11ης Σεπτέμβρη ήταν αναπόφευκτο να αρχίσουν τα «κόλπα» σχετικά με τους Άραβες τα χρήματά τους και τον ορυκτό πλούτο, γιατί δεν γνωρίζουμε τίποτε για τις επιθέσεις. Με δεδομένη την ανάμειξη του Μπιν Λάντεν, ο οποίος περιγραφόταν παγκοσμίως ως «δισεκατομμυριούχος» και «τραπεζίτης της τρομοκρατίας», η οικονομική εξήγηση κατέστη αξιόπιστη με ένα στερεότυπο που διαδόθηκε αστραπιαία στον πλανήτη.
Η συναίνεση γύρω από τη χρηματοδότηση των επιθέσεων διαμορφώθηκαν αμέσως μετά την 11η Σεπτέμβρη. Ο «κατάλογος με αυτούς που ξεπλένουν χρήμα» έγινε τόσο οικείος, που εκπλήσσει όταν επαναλαμβάνεται, χωρίς πλέον να πείθει και τόσο: τα 300 εκατομμύρια δολάρια του Μπιν Λάντεν, οι εταιρείες φαντάσματα, οι ισλαμικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι Σαουδάραβες, οι δισεκατομμυριούχοι Άραβες, τα ναρκωτικά, το χρυσάφι, το πετρέλαιο κ.α.
Από τον λαϊκό τύπο μέχρι τις εκθέσεις που συντάσσονταν από τις γνωστές «δεξαμενές σκέψης» ο κατάλογος των υπόπτων ήταν ουσιαστικά πάντα ο ίδιος και το αναμάσημα ισοδυναμούσε με επιβεβαίωση. Η φτώχεια του λόγου προσαρμοζόταν στον κατηγορηματικό τόνο με τον οποίο αράδιαζαν μη επιβεβαιωμένα «γεγονότα».

Τον Αύγουστο του 2004 δημοσιεύτηκε η έκθεση της επιτροπής για την 11η Σεπτέμβρη που διαβάζοντάς την μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Βασιζόταν σε «εξαντλητική μελέτη κυβερνητικών ντοκουμέντων που προέρχονταν κυρίως από τις υπηρεσίες
Keywords
Τυχαία Θέματα