Δύο ισχυρές εκρήξεις κοντά στο σπίτι του Καντάφι

Δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν αργά το βράδυ της Δευτέρας το κέντρο της Τρίπολης, στην περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζίζιγια, όπου υπάρχουν πολυτελείς κατοικίες αλλά και κυβερνητικές εγκαταστάσεις και όπου υπάρχουν συγκροτήματα, που θεωρούνται τόποι διαμονής του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι και μελών της οικογενείας του. Την πληροφορία για τον αριθμό αλλάκαι την περιοχή από όπου ακούστηκαν οι εκρήξεις μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Κορυφαίος
αξιωματούχος του καθεστώτος Καντάφι φέρεται να έχει αυτομολήσει
Ο Σόκρι Γκάνεμ, επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πετρελαίου της Λιβύης, φέρεται να έχει αποστατήσει από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με όσα ανέφερε Αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο τη Δευτέρα.

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα, ενώ οι Λίβυοι αξιωματούχοι στην Τρίπολη που ρωτήθηκαν, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Αραμπίγια, επικαλέστηκε πηγές από το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, που έχουν συγκροτήσει οι αντάρτες, σύμφωνα με τις οποίες ο Γκάνεμ έχει αυτομολήσει και εντάχθηκε στις τάξεις των αντικαθεστωτικών.

Το Αλ Τζαζίρα επίσης μετέδωσε την πληροφορία ότι ο Λίβυος αξιωματούχος αυτομόλησε και εγκατέλειψε τη χώρα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τι θέμα.

Ο Γκάνεμ σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Ρόιτερ στα τέλη Μαρτίου είχε διαψεύσει ανάλογη φημολογία που τον έφερε και τότε να έχει εγκαταλείψει τον Μουαμάρ Καντάφι και να έχει διαφύγει στην Τυνησία.

Ο Σόκρι Γκάνεμ που κατέχει τη θέση του προέδρου στον Εθνικό Οργανισμό Πετρελαίου από το 2006, αντιπροσωπεύει τη Λιβύη στις συνεδριάσεις του ΟΠΕΚ. Είναι 68 χρονών και έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα