Η διαβούλευση συνεχίζεται....

Ολοκληρώθηκε η πρώτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Δημοκρατίας, με τους κ.κ. Βενιζέλο, Τσίπρα και Σαμαρά να αποχωρούν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Η διαβούλευση συνεχίζεται, αρκέστηκε να πει εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς κατευθύνθηκε στην οικία του στην οδό Μουρούζη, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη στο ξενοδοχείο Κάραβελ, όπου θα ενημερώσει βουλευτές και στελέχη του Κινήματος.

Αμέσως μετά τους αρχηγούς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσουν οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων που εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή στις 6 Μαΐου, τους οποίους ο Πρόεδρος θα δεχθεί έναν - έναν. Τις ενστάσεις του επί της διαδικασίας εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ζήτησε γραπτή δέσμευση για ό,τι τυχόν αποφασιστεί κατά τις σημερινές συναντήσεις του Προέδρου με τους αρχηγούς.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο κ. Κουβέλης ότι προσέρχεται στη συνάντηση με τον Πρόεδρο με την πρότασή του «για σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που υποστηρίζουν την ανάγκη να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και να υπηρετήσει την πολιτική παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη».

Στο ίδιο πλαίσιο εξέφρασε την επιθυμία του στη νέα κυβέρνηση «να μετέχουν πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με την ένοχη πολιτική που οδήγησε σ' αυτή την κατάσταση». «Σε αυτή την κυβέρνηση πρέπει να αποτυπωθεί η εντολή του ελληνικού λαού, να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και δεύτερο να διαταχθούν διαφορετικά οι πολιτικές δυνάμεις», τόνισε ο κ. Κουβέλης και ξεκαθάρισε πως ό,τι αποφασιστεί, «θα πρέπει να είναι γραπτό κείμενο, ώστε η δέσμευση να είναι συγκεκριμένη και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Η Δημοκρατική Αριστερά, κατέληξε, το μόνο που επιδιώκει είναι να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα