Για την "κούπα" του Euro κόντρα στην Ισπανία

ΑΠΟΨΕ 21.00 ΜΜ EUROSPORT ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ EURO ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
Η προσπάθεια της Εθνικής Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει αφήσει ικανοποιημένο τον προπονητή της, Κώστα Τσάνα, ο οποίος τόνισε πως θέλει η ομάδα του να δώσει χαρά στους Έλληνες.Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του προπονητή της ομάδας μας Κώστα Τσάνα στη «SportDay»

-Πώς αισθάνεστε δύο μέρες πριν τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας σας;

«Όμορφα, θα έλεγα. Τα πιο
δύσκολα ματς πέρασαν. Εξασφαλίσαμε την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στην Τουρκία. Φτάσαμε στους "4", περάσαμε στον τελικό και τώρα θα προσπαθήσουμε για τη νίκη. Εχει μια συνέχεια η όλη πορεία μας, βήμα βήμα».

-Τι θα πείτε στους παίκτες λίγο πριν την έναρξη του ματς; Και δεν εννοώ στο κομμάτι της τακτικής, το οποίο είναι λογικό να θέλετε να κρατήσετε μυστικό, εννοώ στο ψυχολογικό κομμάτι της προετοιμασίας. Αυτό της εμψύχωσης, όπως συνηθίζουμε να λέμε στην ποδοσφαιρική αργκό.

«Έχοντας φτάσει μέχρι τον τελικό, ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης πορείας, πιστεύω ότι θα είμαστε καλά στο κομμάτι της ψυχολογικής προετοιμασίας. Για τα παιδιά θα είναι μια παράσταση υψηλού επιπέδου στο ωραιότερο θέατρο της Ευρώπης, σε αυτό το ηλικιακό επίπεδο».

-Είδατε την Ισπανία στο ματς με τη Γαλλία, όπου οι Γάλλοι το πάλεψαν στα ίσα το ματς. Μετά και από αυτή την εξέλιξη, πιστεύετε πλέον ότι γίνεται να νικηθούν οι Ισπανοί; Πιστεύετε στη νίκη;

«Ναι, σε αυτές τις ηλικίες, δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων. Νομίζω ότι και με τη γενικότερη δική μας απόδοση, μπορούμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια».

-Πιστεύετε ότι λόγω όλης αυτής της δύσκολης κατάστασης που περνάει η χώρα μας, υπάρχει και ένα κίνητρο παραπάνω για το Κύπελλο;

«Ναι, το πιστεύω. Ολα τα μηνύματα που έχουμε πάρει από τους οικείους μας αυτό φανερώνουν και μας δίνουν και μια επιπλέον ώθηση. Να είναι σίγουροι οι Ελληνες φίλαθλοι ότι θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε. Θέλουμε πολύ να τους δώσουμε χαρά».

-Να περιμένουμε μια Ελλάδα με την ίδια φιλοσοφία στο ματς με τους Ισπανούς, δηλαδή να παίξει στα ίσα τον αντίπαλο ή μήπως θα προτιμήσετε μια πιο αμυντική φιλοσοφία στο συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω της ισχύος του αντιπάλου;

«Αυτό είναι κάτι που θέλει λίγη σκέψη. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Ισως να χρειαστούν κάποιες "μεταρρυθμίσεις" στο συγκεκριμένο ματς γιατί θέλουμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια και τις πιθανότητές μας για το Κύπελλο. Θα δούμε τι θα κάνουμε».

-Επικοινώνησε μαζί σας ο κ. Σάντος;

«Μας έστειλε μήνυμα ο κ. Σάντος και μας τηλεφώνησε ο κ. Πιλάβιος. Κι όπως γνωρίζετε, είναι εδώ οι κ. Φύσσας και Βόκολος».
Keywords
Τυχαία Θέματα