Για να είμαστε (στοιχειωδώς) σοβαροί...

Υπάρχουν τρία "θέματα" για ΑΜΕΣΗ πολιτική ΘΕΣΗ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
1ον Να βγει η θηλιά απο τα χρέη των νοικοκυριών. Και ΝΑΙ να εισαχθεί και ο όρος ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ δηλαδή το "κούρεμα" των χρεών (πχ για την ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ των μισθωτών - ποιοί είναι μισθωτοι και ΠΟΙΕΣ ειναι ΚΥΡΙΕΣ κατοικιες ειναι το πιο εύκολο πράγμα να αποδειχθεί). Και το σύνολο των χρεών που θα δινει ενα νοικοκυριό (άνδρας και γυναίκα) να ΜΗΝ ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος
τους(είτε σε τράπεζες είτε σε εφορία).
2ον Για να έρθουν ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ πρέπει να πεισθούν οι επενδυτές (απολύτως και κανένας που θα επενδύσει και έχει χρήματα δεν είναι...βλάκας) για δυο και μονο πράγματα: Πρώτον εαν θα μείνουμε στο Ευρώ και δεύτερον το φορολογικό σύστημα να είναι απλό "σαν μια σταγόνα νερό" και να ΜΗΝ αλλάξει τουλάχιστον για 15 χρόνια. Και φορολογικό σύστημα έχουν πχ η Βουλγαρία,η Κύπρος κ.α.(με 10% γενικό φορολογικό συντελεστή).
3ον Κοινωνική γαλήνη και ηρεμία σε μια Ελλάδα στην ευρωζώνη και την παγκόσμια αγορά. Ανοιχτή στα ρεύματα και τις ιδέες και τις μεταρρυθμίσεις.
Μπορούμε; Ολα τα άλλα, είναι για αμπελοφιλοσοφίες και χρόνος δεν υπάρχει...
ΥΓ: Ας ελπίσουμε ο Α.Σαμαράς να ΜΗΝ πέσει στην παγίδα των κυβερνητικών αλλαγων την ώρα που πάει να ανάψει η "μηχανή" των μετταρυθμισεων(γιατί μέχρι τώρα κάνουμε check list ΤΙ πρέπει να αλλάξει...).
Keywords
Τυχαία Θέματα