Γ.Αλαφούζος: Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει άμεσα

Η συνέντευξη Του Γιάννη Αλαφούζου
Για τα οικονομικά του Παναθηναϊκού: "Η φετινή χρονιά αν δεν είχαμε τα περσινά τα χρέη θα ήταν περίπου ισοσκελισμένη. Αν δεν είχαμε το πρόβλημα του παρελθόντος φέτος θα ήμασταν μια φυσιολογική ομάδα.

Τα έσοδά μας και η συμμετοχή ήταν πολύ λιγότερα από όσα περιμέναμε. Γι' αυτό φταίει η κρίση και η έλλειψη εμπιστοσύνης που υπήρχε.

Μαζέψαμε κάποια χρήματα και μετά απευθυνθήκαμε
προς τον κόσμο. Οι ζημιές από τον Ιούνιο 2010-11 ήταν 15 εκατομμύρια ευρώ. Την επόμενη χρονιά ήταν 27 εκατομμύρια ευρώ και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα άνοιγμα 30 εκατομμυρίων ευρώ".

Για τον head scout:

"Θα εισηγείται παίκτες σε νεαρή ηλικία από παίκτες στο εξωτερικό. Θα τα προτείνει σε εμάς και θα αποφασίζουμε εμείς τι θα γίνει. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πολλά αρχεία στα χέρια του και μπορεί μας ανοίξει αγορές στις οποίες μέχρι τώρα δεν είχαμε πρόσβαση".

Για τον Φερέιρα:

"Ο κ. Φερέιρα δεν πήρε ολόκληρη την αποζημίωση του και σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Με ρωτάτε αν απολύθηκε ή παραιτήθηκε. Παραιτήθηκε. Σε κάποιες λύσεις συμβάσεων υπάρχει η λύση από κοινού. Του είχα προτείνει αν ήθελε να έχει κάποιο συμβουλευτικό ρόλο στη δημιουργία του προγράμματος που θέλουμε να κάνουμε σε στυλ Πόρτο. Από ότι μου είπε δεν ήθελε όμως να μείνει γιατί ήταν προπονητής.

Ο Φερέιρα δεν έφερε επτά φέτος. Ο κ. Γόντικας και εγώ του είχαμε πει ότι ουσιαστικά δεν έχουμε μπάτζετ και του ζητήσαμε βοήθεια για να βρούμε κάποιους παίκτες που θα χρειαστεί το ρόστερ μας. Μας είπε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι σαν μια πυραμίδα. Όσο πιο κοντά στην βάση πας το κόστος μειώνεται αλλά ίσως να μην βγουν. Εγώ δεν θεωρώ όμως ότι η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν κακή, ιδίως στα πρώτα παιχνίδια. Θα σας θυμίσω τα ματς με την Μάδεργουελ και το πρώτο με την Μάλαγα. Είναι γεγονός ότι πολλοί παίκτες που φέραμε ήρθαν τελευταία στιγμή. Επίσης είχαμε μια μεγάλη ατυχία με έναν πολύ καλό παίκτη τον Χαμπίπ ο οποίος δεν πρόσεξε έναν παλιό του τραυματισμό και έπαθε δυο υποτροπές αλλά από ότι μου λένε από το ιατρικό τιμ σε μια εβδομάδα θα είναι έτοιμος. Ο Πίντο θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ο Βελάσκες ξεκίνησε καλά αλλά στη συνέχεια έπεσε αλλά βέβαια μην ξεχνάμε ότι κάνει συνεχή μεγάλα ταξίδια. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπαρμπαρούση ενώ και ο Σισοκό είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Δεν δέχομαι την άποψη δηλαδή ότι οι παίκτες που εντάχθηκαν είναι κακοί ποδοσφαιριστές".

Για το αν μετάνοιωσε που ασχολήθηκε με τον Παναθηναϊκό:

"Όχι δεν το έχω μετανοιώσει που ασχολήθηκα με τον Παναθηναϊκό".

Λέμε για μεταγραφές για head scout αλλά και ότι δεν έχουμε λεφτά;

"Προφανώς η άποψη του προπονητή για κάποιον παίκτη που εισηγείται η διοίκηση έχει βαρύνουσα σημασία. Στην Ελλάδα είχαμε συνηθίσει να φέρνουμε στην Ελλάδα παίκτες σε μεγάλη ηλικία με ακριβό συμβόλαιο. Μπαίνουμε τώρα στην λογική να βρούμε νέους πολλά υποσχόμενους παίκτες που θα δουν τον Παναθηναϊκό ως ευκαιρία για
Keywords
Τυχαία Θέματα