«Ερυθρόλευκο» το κύπελλο

Το κύπελλο Ελλάδας και αυτή την σεζόν θα παραμείνει στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία του τελικού κερδίζοντας τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό με 74-68 και κατακτώντας την κούπα. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέβαλαν -για δεύτερη διαδοχική χρονιά- την αντίσταση του Παναθηναϊκού
στον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος διεξήχθη στο κλειστό του Ελληνικού, και έφτασαν τα 9 τρόπαια στο θεσμό, την ώρα που οι «πράσινοι» είναι οι πολυνίκες της διοργάνωσης με 12 κατακτήσεις.

Εξαιρετική δουλειά από την «ερυθρόλευκη» φροντ λάιν, με τους Μπουρούση, Μαυροκεφαλίδη να τελειώνουν τον αγώνα με 13 και 16 πόντους αντίστοιχα. Μαεστρική οργάνωση και συνεργασία με τους ψηλούς ο Μίλος Τεόντοσιτς (MVP), ο οποίος μοίρασε 7 ασίστ και φόρτωσε με 18 πόντους το καλάθι του Παναθηναϊκού, ενώ πολύτιμη ήταν η προσφορά του Χαλπερίν σε κομβικά σημεία της αναμετρήσης, όπως και του Παπανικολάου. Από τον Παναθηναϊκό, Μπατίστ και Διαμαντίδης σημείωσαν από 17 πόντους αλλά δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα τους στην κατάκτηση του τροπαίου και αυτομάτως στη διεκδίκηση του τρίτου τριπλ κράουν της ιστορίας τους.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 39-37, 53-58, 68-74

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδούλου, Κορομηλάς, Αναστόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Καϊμακόγλου 6, Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 17, Φώτσης 8 (2), Σάτο 7 (1), Νίκολας, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17 (3), Βουγιούκας, Καλάθης 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς 18 (2), Γκόρντον 2, Πρίντεζης, Μπουρούσης 13, Κέσελ 4 (1), Ερτσεγκ 2, Μαυροκεφαλίδης 16, Χαλπερίν 9 (1), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 8 (2).
Keywords
Τυχαία Θέματα