Ερευνα για τις συμφωνίες διαφημιστικών εταιρειών με ΜΜΕ

ΓΙΑ ΤΙΣ "ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ"
Το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέλαβε να διενεργήσει την έρευνα για το καθεστώς που εφαρμόζεται μεταξύ διαφημιστικών εταιριών με ΜΜΕ όσον αφορά στις επιστροφές χρημάτων σε μεγάλα διαφημιστικά πακέτα.

Οι Εισαγγελείς, καλούνται να διερευνίσουν αν τηρείται κατά την διαδικασία πώλησης διαφημιστικών πακέτων σε ΜΜΕ, από μεγάλες εταιρίες του χώρου, το προβλεπόμενο από το νόμο ποσοστό επιστροφής του 9,9
% του ποσού ή αν παρανόμως δίδεται «κάτω από το τραπέζι» μεγαλύτερο ποσοστό.

Για την υπόθεση ζήτησε με παραγγελία του τη διενέργεια έρευνας ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ι. Σακελάκος, με αφορμή καταγγελίες στον Τύπο ότι μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες προχωρούν σε συμφωνίες σε ΜΜΕ για επιστροφές πλέον του 9,9 τοις εκατό που ορίζει ο νόμος για διαφημιστικά πακέτα και ότι οι επιστροφές είτε σε χρήμα είτε σε τηλεοπτικό χρόνο, ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 20 %, με αποτέλεσμα να εγείρονται ζητήματα για τη διάπραξη αδικημάτων φοροδιαφυγής ή άλλων.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών ζητά από το Οικονομικό Τμήμα να διερευνίσει την υπόθεση και να εντοπίσει αν προκύπτει και από ποιους η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα